Megkérdeztük



Műfajom a feltámasztás

Wolf Haas interjú

Wolf Haas Brenner-történeteiből eddig kettő jelent meg a Scolar Kiadónál, melyek mint a "pertuirodalom" gyöngyszemei egy sörízű kocsmai beszélgetés közvetlenségével szólnak az olvasóhoz.
 

Nem lehet korlátok nélkül élni

Bornai Tibor interjú

Bornai Tibor első regényében a ’70-es, ’80-as évek Magyarországát idézi meg, emléket állítva a korszaknak és saját fiatalságának. A Lőj az ördögre! című regényben a valóság olyannyira összekeveredik a fikcióval, hogy olvasó legyen a talpán, aki ki tudja bogozni a szálakat.
 

François Miterrand találkozása egy fiatalemberrel

Papp Gergely interjú

"Úgy adom a kezetekbe ezt a könyvet, mint mikor a karácsonyfa alatt izgatottan várom, mit szólnak majd a szeretteim az ajándékokhoz, amiket tőlem kaptak. Igazi boldogság számomra, hogy kíváncsiak vagytok arra, ki vagyok valójában."
 

Vedd a kezedbe a sorsod, ha változtatni akarsz rajta

Kánya Kata interjú

Kánya Kata neve biztosan sokak számára cseng ismerősen. Van, akinek a színésznő, míg másoknak a műsorvezető vagy a párkapcsolati szakértő képe ugrik be e név hallatán.
 

Stephen King a Bükkben?

Rácz Zsuzsa interjú

Rácz Zsuzsával beszélgettünk Terézanyuról, Esterházyról, szülésről és spenótról.
 

Húzz egy kártyát és ismerd meg a jövőd!

Karafiáth Orsolya interjú

Karafiáth Orsolyával Huszti Gergely, az Ulpius-ház Könyvkiadó főszerkesztője beszélgetett felhőkről, jóslásról, szomorúságról és egy bizonyos fekete macskáról.
 

Csak így tudok száz százalékosan őszinte lenni

Interjú Steiner Kristóffal

"Úgy adom a kezetekbe ezt a könyvet, mint mikor a karácsonyfa alatt izgatottan várom, mit szólnak majd a szeretteim az ajándékokhoz, amiket tőlem kaptak. Igazi boldogság számomra, hogy kíváncsiak vagytok arra, ki vagyok valójában."
 

Köldöklés

Interjú Réz Andrással

Réz András az Orr után újra regényt írt. Emberek, párok, családok történetét, amely tényleg a köldök körül forog. Hiszen a köldök magában foglalja a születést, a kapcsolatot, de a test középpontját is.
 

Filmcsillagokról, másképp

Beszélgetés Bokor Pállal A siker titka a sztár című könyvéről

Itt nem ugyanazokról a sztárokról van szó, akikkel nap mint nap találkozunk a neten, a tévében, a lassan minden médiára rátehénkedő pletykarovatokban.
 

Amit megtapasztaltunk, idővel az enyészeté lesz

Interjú Ole Nydahl Lámával

 
 

Önök kérdeztek

Dr. Csernus válaszolt

 
 

Interjú Geert Kimpennel, A kabbalista című regény szerzőjével

Ha választani kell az igaz szerelem és az örök bölcsesség között

Geert Kimpen Antwerpenben született. Sikeres színházi és televíziós rendezői pályafutását hagyta el gyerekkori vágya miatt: író lett belőle.
 

Bovaryné nem én vagyok

Mörk Leonóra interjú

Edward Yorke-nak szívfájdítóan kék szeme van, Shakespeare-drámákon csiszolt klasszikus kiejtése és népes rajongótábora. Mészöly Dóra, a LEI magazin magyar kiadásának szerkesztője szerint mindez elegendő indok arra, hogy interjút csináljon az angol színésszel, amikor az éppen Magyarországon forgatja legújabb filmjét.
 

Mégis, kinek az élete?

Bényei Tamás Alice Munro: Asszonyok, lányok élete című könyvéről

Az önéletrajzi ihletésű Asszonyok, lányok élete Alice Munro egyetlen regénye, amely egy kislány fiatal nővé serdülését követi nyomon az 1940-es évek kanadai kisvárosában, Ontario tartományban.
 

Új világkép

Interjú László Ervinnel

László Ervin tizenöt éves korától több mint húsz évig koncertezett zongoraművészként a világ minden táján. Művészi pályája után a Yale-en, a New York-i Állami Egyetemen és számos európai és távol-keleti egyetemen oktat filozófiát és rendszerelméletet.
 

Badár Sándort az EFOTT-on a könyvekről kérdeztük

Badár Sándor interjú

"Nem azért élünk színesen, hogy azután arról sikerkönyveket írjunk, de nagyon örülünk, ha egy-egy könyvünkből 1500-2000 darabot el lehet adni"
 

Hogyan élhetünk boldogabban?

Interjú Szondy Mátéval

Sokak örömére megjelent a népszerű Mesterkurzus sorozat legújabb kötete, A boldogság nyomában – Utak és tévutak címmel. A könyv egyik szerzője, Dr. Szondy Máté hazánkban szinte úttörőként foglalkozik pozitív pszichológiával...
 

Paprikás rapszódia és életszeretet

Interjú Kati Kovács képregényszerzővel

Kati Kovács sikeres finn képregényrajzoló. Nagyapja magyar volt, ám jelenleg Olaszországban él. Első magyar nyelvű kötete, a Paprikás rapszódia, igazi csemege a képregénykedvelőknek, melyben éppen első magyarországi élményeit öntötte szürreális formába.
 

Te tudod, mire való a szerelem?

Interjú Kőrösi Zoltánnal

Vajon le lehet-e írni a hetvenes éveket? Vajon meg lehet-e írni a történetek nélküli, létező szocializmus történeteit? Efféle kérdésekre keresi a választ Kőrösi Zoltán...
 

Bízz bennem

Sara Blaedel interjú

Skandináviában évek óta dúl a vita irodalmi körökben, hogy vajon létezik-e a femikrimi, mint műfaj? Azt nevezzük-e femikriminek, amit nő írt és nő a főszereplője, vagy ennyi nem elég?
 

Az emberek most ébrednek rá,
hogy díszletfalak között éltek

Interjú Tari Annamáriával

A Mesterkurzus és a Jaffa Kiadó együttműködésének köszönhetően megújult és szebb köntösbe került hazánk egyik legnépszerűbb könyvsorozata, amely neves gondolkodók segítségével kutatja az emberi lélek rejtelmeit...
 

„Olyan, mint a Maripen”

Badár Sándor és Horváth János az új könyvükről

Badár Sándornál és Horváth Jánosnál a történetmesélés alapvető, mert ahogy többször is kinyilvánították már, abban az időszakban nőttek fel, amikor még nem volt digitális felvételi lehetőség.
 

„Reményt keltek, hogy mások is lehetnek szabadok, mint én”

Ki az a Feldmár?

Feldmár András 1940-ben született Budapesten, tizenhat éves korában szökött meg a családi otthonból és Magyarországról, Kanadáig meg sem állt, ahol előbb matematikus lett, majd később pszichológiát és filozófiát tanult.
 

 

Tim Burton: Rímbörtön

 
 

Nappali vámpírok

Kritika Stephenie Meyer Alkonyat című könyvéről

 
 

Ami most van, az kulturálisan tűrhetetlen

Interjú Verebes Istvánnal

 
 

A valóság fordítottját éljük

Interjú Klas Östergrennel

Klas Östergren svéd író 1980-ban 23 évesen írta Dzsentlemenek című regényét, mely meghozta számára a nemzetközi hírnevet. A könyv magyar kiadása kapcsán beszélgettünk a szerzővel.
 

Érdemes volt dolgozni

Interjú Polgár Dénessel

Polgár Dénes, a magyar külpolitikai újságírás 96 éves „nagy örege” papírra vetette nem mindennapi pályája emlékeit. Az Egy polgár a nagyvilágban nemcsak egy izgalmas és ellentmondásos korszak világpolitikájának epizódjait mutatja be, de a kor sajtóviszonyaiba is tanulságos betekintést nyújt.
 

Szavakból élek

Interjú Bácskai Júliával

Bácskai Júlia, neves pszichológus, 2005-ben originális műfajt teremtett Pszichoszínháza megalapításával. Az ötlet a pszichoterápiás gyakorlatból indult, és az ott használt módszereket, hasonlatokat, képeket alkalmazza az előadások szerkesztése, rendezése, vezetése során. Írásaiban a párkapcsolatok pszichológiájával foglalkozik.
 

Nemere 501.

Interjú Nemere Istvánnal

Nemere István a mai magyar irodalmi élet legszínesebb és legtermékenyebb alkotója. Kivételes sokoldalúságát, páratlan munkabírását, világviszonylatban is egyedülálló írói teljesítményét sokan tisztelik. Az alábbi interjú Nemere 501., Naponta fogsz meghalni című kötetének megjelenése alkalmából készült.
 

A függetlenséget nem szokták ingyen adni

Interjú Menyhárt Jenővel

Menyhárt Jenő a 80-as évek legendás zenekara, az Európa Kiadó frontembere, aki úgy döntött, ideje tenni is valamit a változásért. New Yorkban aktív környezetvédőként a Greenpeace irodájánál vállalt állást, ahol utcai agitátorként tevékenykedett, majd egy budapesti felkérés hatására úgy döntött, tapasztalatait és az évek alatt összegyűlt tudását egy könyvben osztja meg velünk.
 

Ez a film a kisemberek győzelme

Interjú Csuja Imrével

A Para a barátság, a szerelem és a bátorság filmje. Nem szuperhősök, épp ellenkezőleg, a kisemberek, a született vesztesek győzelmének története - vígjáték, akció és dráma egyben. A film főszereplőjével, Lajost játszó, Csuja Imrével beszélgetett Varga Bálint.
 

Az írónak a világra, az emberekre, s azok problémáira kell figyelnie

Interjú Kónya Judittal

 
 

A háborúban harcoló gyerekek arca

Ishmael Beah interjú

A Sierra Leonéban született Ishmael Beah 13 éves korától szolgált a kormányhadseregben, aztán az UNICEF kimentette, és az Egyesült Államokba költözött. Gyerekkatona voltam Afrikában, amíg ti játszottatok címmel megjelent önéletrajzi könyvét már több mint húsz nyelvre lefordították.
 

Egy szubjektív univerzum

Interjú Dragomán Györggyel

Dragomán György 2005-ben A fehér király címmel megjelent regénye a nemzetközi figyelem középpontjába került. A József Attila-díjas alkotó regényét néhány hete a The New York Times, és a The Washington Post is olvasói figyelmébe ajánlotta, a német sajtó elragadtatással szólt róla, és mára több mint 20 nyelvre lefordították.
 

Obama – Nagy király válik belőle?

Interjú Bokor Pállal, a Barack Obama szupersztár szerzőjével.

 
 

Nem mindegy, hogy ki beszél

Interjú Závada Pállal

 
 

Nem hiszek a véletlenekben

Interjú Fejős Évával

 
 

Mindennapi evolúció

Interjú Szendi Gáborral

 
 

Egy bonyolult dominó-lánc

Interjú Peter Weilerrel

 
 

Amit bárkinek ajánlanék

Interjú Béres Alexandrával

Béres Alexandra a magyar fitnesz sport meghatározó alakja, világbajnok, aki az ismertségét kihasználva szeretné közelebb vinni a hétköznapi emberekhez a mozgás szeretetét, és az egészséges életmódra való odafigyelést.
 

Amúgy gyilkosnak lenni a legstrapásabb...

Interjú Karafiáth Orsolyával

Karafiáth Orsolya - a 2002-es "Év nője" díj tulajdonosa - 1976-ban született Budapesten. Első verseskötete Lotte Lenya titkos éneke címmel 1999-ben jelent meg, majd 2004-ben ezt követte a Café X, és most Maffia-klub címmel élete első regényét olvashatjuk.
 

Fordítás előtt kell olvasni, közben pedig átélni

Interjú Tóth Tamás Boldizsárral, a Harry Potter könyvek fordítójával

 
 

Nevelés előítéletek nélkül

Interjú dr. Ranschburg Jenő gyermekpszichológussal

A napokban jelentette meg a Saxum Kiadó Ranschburg Jenő Szülők könyve című kiadványát. A kiadó szerint különleges könyvről van szó, korábbi ismereteinkhez képest sok újdonságot tartalmaz.
 

Kisugárzás nélkül nincs élet

Interjú dr. Csernus Imre pszichiáterrel

 
 

Össztánc

Interjú Müller Péter íróval

 
 

Emigránsból nemzetközi idegen

Interjú Feldmár András pszichológussal

 
 

Mit kéne kezdeni a nőkkel?

Interjú Vámos Miklós íróval

 
 

Az idő is relatív, mint a nagy szerelem...

Interjú Gálvölgyi Judit műfordítóval

Az Este című regény nem könnyű történet, bonyolult, súlyos mű. A magyar kiadás megjelenése kapcsán film és irodalom viszonyáról, a fordításról kérdeztük Gálvölgyi Juditot, a könyv fordítóját.
 

Soha nem akartam pszichológus lenni

Interjú Popper Péterrel

 
 

 

Interjú Spiró Györggyel

Messiások címmel jelent meg Spiró György régi-új regénye a Magvető Kiadó gondozásában. A regény az 1990-ben kiadott A Jövevény átdolgozott, újraírt változata.
 
 

Amikor írok, nővé változom

Exkluzív interjú Paulo Coelhóval

Paulo Coelho legújabb könyve, A portobellói boszorkány már most hatalmas siker világszerte. Magyarországon, ahogy a szerző többi műve, úgy ez a regény is az Athenaeum Kiadó gondozásában jelent meg február 25-én. Coelho beszél sikerről, művei születéséről, és megosztja velünk magánéletének egy-két titkát is.
Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára