eKönyv segédlet

Mi az e-könyv? Milyen formátumban kapom meg
a megvásárolt kötetet?

Az eKönyv ritkán pdf, leggyakrabban egy olyan .epub vagy .mobi kiterjesztésű fájl, mely egy könyv (publikáció) szövegét és illusztrációit a nyomtatott könyv megjelenéséhez nagyon hasonló módon mutatja meg. Az eKönyv tehát szerkesztett, ellenőrzött, befejezett mű, amelynek van címoldala, tartalomjegyzéke, fejezetbeosztása, lábjegyzetei stb., a szöveg megjelenése pedig a megszokott könyvszerű, könnyen olvasható formát mutatja. Az e-könyvolvasó készülék megjelenítőjén látható és lapozható oldalak kinézete a nyomtatott könyvet utánozza.

Az epub formátum egy nemzetközi ekönyv szabvány, képernyőn való olvasásra optimalizálva. Ez a formátum lehetővé teszi a betűméretek változtatását, különböző méretű képernyő alkalmazását, ezért optimális megoldás kis képernyőn való olvasásra is. Az epub formátumot a szemkímélő e-ink technológiát használó ekönyvolvasókon (pl. Koobe, PocketBook), okostelefonokon (iPhone, androidos készülékek) iPaden és egyéb tableteken, valamint személyi számítógépen tudja olvasni. Két változatban létezik: Adobe DRM másolásvédelemmel ellátva illetve anélküli formában.

A mobi a Magyarországon igen elterjedt Kindle készülékek szabványformátuma. Ezek a készülékek szintén e-inkes, szemkímélő technológiát használnak.

A pdf a személyi számítógépekre és laptopokra optimalizált formátum. Korlátozottan (pl. nem lehet nagyítani) az ekönyvolvasók is képesek megjeleníteni.

Bookline Reader: Ingyenes ekönyvolvasó alkalmazás

Vágja zsebre a könyvespolcát

Mostantól bármerre jár, saját e-könyvtára mindig kéznél lehet – akár okostelefonon, akár tableten, e-könyv olvasó eszköz nélkül is!

Találja meg a következő olvasnivalóját

Böngésszen a legkedveltebb Bookline e-könyvek sikerlistáján vagy újdonságaink folyamatosan frissülő oldalán! A bookline reader letöltése után már azonnal olvashatja is kedvenceit!

Funkciók:

 • - Bookline felhasználói belépést követően, a Bookline-nál korábban vásárolt e-könyvek azonnali elérése
 • - az eszközön elérhető epub file-ok (e-book formátum) automatikus beolvasása
 • - a letöltött könyvek offline (kapcsolat nélküli) olvasása
 • - folyamatosan frissülő e-könyv újdonságok, sikerlista és szerkesztői ajánlatok a Bookline-tól
 • - olvasott e-könyvek értékelése és megosztása
 • - betűméret/margó beállítás
 • - keresés a könyv teljes tartalmában, a könyvjelzők mentése
 • - lapozás oldal- vagy függőleges irányban
 • - beépített fényerő állítás
 • - “Cover Look” árellenőrző funkció

Miért a bookline reader?

A bookline reader egy e-könyv-olvasó alkalmazás, amely segítségével epub formátumú e-könyvek olvashatóak, és a Bookline-nál elérhető e-könyvek napról-napra bővülő kínálatából lehet válogatni, vásárolni és rögtön letölteni. Az alkalmazáshoz most ajándék e-könyv jár.

Mik az e-könyvek előnyei?

Az ekönyvek a hét minden napján, napi 24 órában vásárolhatóak. Mindenhol elérhetők a világon, és rövid idő telik el a rendelés és az olvasás között. Az eKönyv olvasók olyan előnyöket nyújtanak, amit a nyomtatott könyvek nem. Például beállíthatja a betűméretet, ahogy Önnek leginkább megfelel, több könyvjelzőt hozhat létre. Ezáltal a könyv egy interaktív médiummá válik.

Kis helyen több száz, vagy akár több ezer ekönyvet is tárolhat és elviheti magával bárhova.

Az e-könyv-vásárlás menete

 • Tegye kosárba a választott eKönyveket, majd kattintson a fizetés gombra.

 • Letölthető termékek esetében rendszerünk csak bankkártyás, illetve mobilfizetéses fizetési módot kínál fel. Amennyiben egyéb termékeket is kíván vásárolni, kérjük, hogy azokat külön rendelésben szíveskedjen megrendelni.

 • A fizetést követően hamarosan, legfeljebb 4 órán belül rendszerünk e-mailben tájékoztatja Önt az eKönyv elérhetőségéről.

 • A könyv a shopline.hu oldalra történő bejelentkezést követően az „eKönyveim” menüpont alatt tölthető le, a formátum ikonjára kattintva.

E-könyv letöltése

 1. Adobe DRM másolásvédelemmel nem rendelkező eKönyvek esetén:

  Csatlakoztassa az olvasót a számítógéphez USB kábellel, majd nyisson meg valamilyen fájlkezelő programot. Válassza ki azt a könyvet, amit át szeretne tölteni, tartsa lenyomva az egér bal gombját miközben átmozgatja az olvasóra. Ezután a program elkezdi áttölteni a könyvet, ami több másodpercig is eltarthat.
  Ha a művelet befejeződött, akkor a könyv elolvasható az eKönyv olvasó segítségével, miután azt lecsatlakoztatta a számítógépről.
  Wifi kapcsolattal rendelkező olvasóknál természetesen nem szükséges az USB kábel használata.

 2. Adobe DRM másolásvédelemmel ellátott eKönyvek esetén

  Adobe Digital Editions telepítése

  Személyi számítógépen az ingyenes Adobe Digital Editions program teszi lehetővé eKönyv-ek és más digitális kiadások kezelését, megtekintését. Segítségével letölthető a digitális tartalom, és a másolásvédett eKönyv átvihető másik számítógépre vagy eszközre.

  A program letölthető a következő címen: http://www.adobe.com/products/digitaleditions/
  Az Adobe Digital Editions jelenleg Windows és Mac OS platformon érhető el.

  Adobe ID létrehozása

  Az Adobe Digital Editions letöltése után aktiválnia kell a számítógépét egy Adobe ID segítségével. Az Adobe oldalán ingyenesen regisztrálhat, majd az Adobe ID-t a megadott e-mail címre érkező levélben tekintheti meg.
  Regisztáció: https://www.adobe.com/cfusion/membership/index.cfm?nf=1&loc=hu_HU&nl=1

FONTOS! Kérjük, vásárlás előtt feltétlenül győződjön meg arról, hogy a rendelkezésre álló eKönyv olvasó eszköz támogatja-e az epub formátumot!
Miután megrendelte webáruházunkban az elektronikus tartalmat, kapni fog egy e-mail-t, amely a megvásárolt tartalmak letöltési címeit tartalmazza. Rákattintva ezekre a címekre a letöltendő tartalmat az Adobe Digital Editions programmal kell megnyitni. Az eKönyv-et a program automatikusan letölti és elhelyezi a megfelelő könyvtárban:

 • Windows 7 és Vista esetén "Documents > My Digital Editions"
 • Windows 2000 és XP esetén "My Documents > My Digital Editions"
 • Mac OS esetén "Documents > Digital Editions"

Ezután a könyv elolvasható az Adobe Digital Editions program segítségével.

E-könyv áttöltés az olvasóra

 • Csatlakoztassa az olvasót a számítógéphez, majd nyissa meg az Adobe Digital Editions programot. Az Adobe Digital Editions automatikusan fel fogja ismerni az olvasót, melynek ikonja meg fog jelenni a bal oldali menüben. Válassza ki azt a könyvet, amit át szeretne tölteni, tartsa lenyomva az egér bal gombját miközben átmozgatja az olvasó ikonjára. Ezután a program elkezdi áttölteni a könyvet, ami több másodpercig is eltarthat.
 • Ha a művelet befejeződött, akkor a könyv elolvasható az eKönyv olvasó segítségével.

Leggyakoribb kérdések

Már fel van telepítve a gépemen az Adobe Reader vagy Adobe Acrobat. Így is szükséges az Adobe Digital Editions?
Igen, az epub formátumú eKönyv-ek csak az Adobe Digital Editions programmal olvashatók.

Ha telepíteni akarom az Adobe Digital Editions programot, akkor kér egy "Adobe ID"-t. Mi ez?
"Adobe ID"-hoz az Adobe oldalán kell regisztrálni. A regisztráció ingyenes, és csak néhány percet vesz igénybe. Az Adobe ID teszi lehetővé a másolásvédett elektronikus tartalom több eszközre, számítógépre történő átmásolását. Ebben az esetben minden eszközt ugyanazzal az azonosítóval kell aktiválni. Adobe ID nélkül a letöltött tartalom csak egy számítógépen olvasható.

Később is aktiválhatom a számítógépemet egy Adobe ID-val?
Igen, természetesen. A telepítés után bármikor megteheti az Adobe Digital Editions program "Authorize computer" menüpontjával. Ha több számítógépe vagy eszköze van, akkor mindegyiket ugyanazzal az Adobe ID-val kell aktiválni, különben a megvásárolt tartalom nem lesz másolható az eszközök között. A különböző azonosítók pedig nem vonhatók össze.

Át tudom másolni az eKönyv-et más számítógépekre?
Ha nem aktiválta Adobe ID-val az Adobe Digital Editions programot, akkor a letöltött eKönyv-et csak egy számítógépen olvashatja. Ha aktiválta, akkor átmásolhatja olyan számítógépekre, melyek ugyanazzal az ID-val vannak aktiválva. Maximum 6 számítógép és egyéb eszköz lehet aktiválva egy Adobe ID-hoz.

Készíthetek biztonsági mentést az elektronikus könyveimről?
Természetesen lehetőség van személyes mentés készítésére. A biztonsági mentés előfeltétele hogy aktiválja az Adobe Digital Editions programját egy Adobe ID segítségével. Ezután csak át kell másolni a "My Documents / My Digital Edition" könyvtárból a kívánt könyveket a megfelelő helyre. Ezek a mentések a korábban megadott Adobe ID segítségével olvashatók. Adobe DRM másolásvédelemmel nem rendelkező eKönyvek esetén is van lehetőség személyes mentés készítésére. A megvásárolt könyv azonban engedély nélkül nem adható tovább, nem kölcsönözhető és nem sokszorosítható, a letöltés során ún. elektronikus vízjellel lesz ellátva másolásvédelmi okból.

Szükség van speciális szoftverre az eKönyvek olvasásához?
Ekönyvolvasókon nincs, tableteken és androidos készülékeken a könyvek olvasásához a Bluefire Reader nevű ingyenesen letölthető olvasóprogramot ajánljuk Adobe DRM másolásvédelemmel nem rendelkező eKönyvek olvasásához.