eKönyv segédlet

Mi az e-könyv? Milyen formátumban kapom meg a megvásárolt kötetet?

Az e-könyv ritkán pdf, leggyakrabban egy olyan .epub vagy .mobi kiterjesztésű fájl, ami egy könyv (publikáció) szövegét és illusztrációit a nyomtatott könyv megjelenéséhez nagyon hasonló módon jeleníti meg. Az e-könyv tehát szerkesztett, ellenőrzött, befejezett mű, amelynek van címoldala, tartalomjegyzéke, fejezetbeosztása, lábjegyzetei stb., a szöveg megjelenése pedig a megszokott, könyvszerű, könnyen olvasható formát mutatja. Az e-könyv-olvasó készülék kijelzőjén látható és lapozható oldalak kinézete a nyomtatott könyvet utánozza.

Az epub formátum egy nemzetközi e-könyv-szabvány, képernyőn való olvasásra optimalizálva. Ez a formátum lehetővé teszi a betűméretek változtatását, különböző méretű képernyők alkalmazását, ezért optimális megoldás kis képernyőn való olvasásra is. Az epub formátumot a szemkímélő e-ink technológiát használó e-könyv-olvasókon (pl. Koobe, PocketBook), okostelefonokon (iPhone, androidos készülékek) iPaden és egyéb tableteken, valamint személyi számítógépen is olvashatod. Két változatban létezik: Adobe DRM másolásvédelemmel ellátva, illetve anélküli formában.

A mobi a Magyarországon igen elterjedt Kindle készülékek szabványformátuma. Ezek a készülékek szintén e-inkes, szemkímélő technológiát használnak.

A pdf a személyi számítógépekre és laptopokra optimalizált formátum. Korlátozottan (pl. nem lehet nagyítani) az e-könyv-olvasók is képesek megjeleníteni.

Bookline Reader: Ingyenes e-könyv-olvasó alkalmazás

Vágd zsebre a könyvespolcod!

Mostantól bármerre jársz, saját e-könyvtárad mindig kéznél lehet – akár okostelefonon vagy tableten, e-könyv-olvasó eszköz nélkül is!

Találd meg a következő olvasnivalód!

Böngéssz a legkedveltebb Bookline e-könyvek sikerlistáján vagy újdonságaink folyamatosan frissülő oldalán! A bookline reader letöltése után azonnal olvashatod is új kedvenceid!

Funkciók:

 • Bookline felhasználói belépést követően, a Bookline-nál korábban vásárolt e-könyvek azonnali elérése

 • az eszközön elérhető epub file-ok (e-book-formátum) automatikus beolvasása

 • a letöltött könyvek offline (internetkapcsolat nélküli) olvasása

 • folyamatosan frissülő e-könyves újdonságok, sikerlista és szerkesztői ajánlatok a Bookline-tól

 • az elolvasott e-könyvek értékelése és megosztása

 • betűméret és margó beállítása

 • keresés a könyv teljes tartalmában, a könyvjelzők mentése

 • lapozás függőleges vagy oldalirányban

 • beépített fényerőállítás

 • „Cover Look” árellenőrző funkció

Miért a bookline reader?

A bookline reader egy e-könyv-olvasó alkalmazás, aminek segítségével elolvashatod epub formátumú e-könyveidet, és válogathatsz a Bookline-nál elérhető e-könyvek napról napra bővülő kínálatából. Vásárolj és töltsd le azonnal új könyvedet, az alkalmazáshoz most egy ajándék e-könyvet is kapsz.

Mik az e-könyvek előnyei?

Az e-könyvek a hét minden napján, napi 24 órában megvásárolhatók. A világon mindenhol elérhetők, a rendelés és a könyv kézhezvétele között pedig alig néhány perc telik el. Az e-könyv-olvasók olyan előnyöket nyújtanak, amiket a nyomtatott könyvek nem, például úgy állíthatod be rajtuk a betűméretet, ahogy neked a legjobban megfelel, bármennyi könyvjelzőt létrehozhatsz, így a könyved egy interaktív médiummá válik.

Kis helyen több száz, vagy akár több ezer e-könyvet is tárolhatsz, és bárhová magaddal viheted őket.

Az e-könyv-vásárlás menete

 • Tedd a kosaradba a kiválasztott e-könyveket, majd kattints a Fizetés gombra.

 • Letölthető termékek esetében rendszerünk csak bankkártyás, illetve mobilfizetéses fizetési módot kínál fel. Amennyiben egyéb termékeket is szeretnél vásárolni, kérjük, hogy azokat külön rendeld meg.

 • A fizetést követően – legfeljebb 4 órán belül – rendszerünk e-mailben tájékoztat az e-könyv elérhetőségéről.

 • A könyvet a bookline.hu oldalra történő bejelentkezést követően az „E-könyveim” menüpont alatt töltheted le, a formátum ikonjára kattintva.

E-könyv letöltése

 1. Adobe DRM másolásvédelemmel nem rendelkező e-könyvek esetén

  Csatlakoztasd az olvasót a számítógéphez USB-kábellel, majd nyiss meg valamilyen fájlkezelő programot. Válaszd ki azt a könyvet, amit át szeretnél tölteni, majd tartsd lenyomva az egér bal gombját miközben átmozgatod az olvasóra. Ezután a program elkezdi áttölteni a könyvet, ami több másodpercig is eltarthat. Miután a művelet befejeződött, a könyv már elérhető az e-olvasódon is, miután lecsatlakoztatod azt a számítógépről. Wi-fi-kapcsolattal rendelkező e-olvasóknál természetesen nem szükséges az USB-kábel használata.

 2. Adobe DRM másolásvédelemmel ellátott e-könyvek esetén

  Adobe Digital Editions telepítése

  Személyi számítógépen az ingyenes Adobe Digital Editions program teszi lehetővé e-könyvek és más digitális kiadások kezelését, megjelenítését. Segítségével letölthető a digitális tartalom, és a másolásvédett e-könyv átvihető másik számítógépre vagy eszközre.

  A programot innen töltheted le: https://www.adobe.com/solutions/ebook/digital-editions.html

  Az Adobe Digital Editions jelenleg Windows és Mac OS platformon érhető el.

  Adobe ID létrehozása

  Az Adobe Digital Editions letöltése után aktiválnod kell azt a számítógépeden egy Adobe ID segítségével. Az Adobe oldalán ingyenesen regisztrálhatsz, majd az Adobe ID-t a megadott e-mail-címre érkező levélben kapod meg.

  Regisztáció: https://www.adobe.com/cfusion/membership/index.cfm?nf=1&loc=hu_HU&nl=1

FONTOS! Kérjük, vásárlás előtt feltétlenül győződj meg arról, hogy a rendelkezésedre álló e-könyv-olvasó eszköz támogatja-e az epub formátumot!

Miután webáruházunkban megrendelted az elektronikus tartalmat, kapni fogsz egy e-mailt, ami a letöltési címet tartalmazza. Ezekre a címekre kattintva a letöltendő tartalmat az Adobe Digital Editions programmal tudod megnyitni. Az e-könyvet a program automatikusan letölti és elhelyezi a megfelelő könyvtárban:

 • Windows 7 és Vista esetén "Documents > My Digital Editions"

 • Windows 2000 és XP esetén "My Documents > My Digital Editions"

 • Mac OS esetén "Documents > Digital Editions"

Ezután a könyvet az Adobe Digital Editions program segítségével tudod megnyitni és elolvasni.

E-könyv áttöltése az olvasóra

 • Csatlakoztasd az olvasót a számítógéphez, majd nyisd meg az Adobe Digital Editions programot. Az Adobe Digital Editions automatikusan fel fogja ismerni az olvasót, aminek az ikonja meg fog jelenni a bal oldali menüben. Válaszd ki azt a könyvet, amit át szeretnél tölteni, és tartsd lenyomva az egér bal gombját miközben átmozgatod az olvasó ikonjára. Ezután a program elkezdi áttölteni a könyvet, ez több másodpercig is eltarthat.

 • Ha a művelet befejeződött, a könyvet máris olvashatod az e-olvasód segítségével.

Leggyakoribb kérdések

Már fel van telepítve a gépemen az Adobe Reader vagy az Adobe Acrobat. Így is szükséges az Adobe Digital Editions telepítése?

Igen, az epub formátumú e-könyvek csak az Adobe Digital Editions programmal olvashatók.

Ha telepíteni akarom az Adobe Digital Editions programot, akkor kér egy Adobe ID-t. Mi ez?

Az Adobe ID megalkotásához az Adobe oldalán kell regisztrálni. A regisztráció ingyenes, és csak néhány percet vesz igénybe. Az Adobe ID teszi lehetővé a másolásvédett elektronikus tartalom több eszközre, számítógépre történő átmásolását. Ebben az esetben minden eszközt ugyanazzal az azonosítóval kell aktiválni. Adobe ID nélkül a letöltött tartalom csak számítógépen olvasható.

Később is aktiválhatom a számítógépemet egy Adobe ID-val?

Igen, természetesen. Ezt a telepítés után bármikor megteheted az Adobe Digital Editions program „Authorize computer” menüpontjával. Ha több számítógéped vagy eszközöd van, akkor mindegyiket ugyanazzal az Adobe ID-val kell aktiválnod, különben a megvásárolt tartalom nem lesz másolható az eszközök között. A különböző azonosítók nem vonhatók össze.

Át tudom másolni az e-könyvet más számítógépekre?

Ha nem aktiváltad Adobe ID-val az Adobe Digital Editions programot, akkor a letöltött e-könyvet csak egy számítógépen olvashatod. Ha aktiváltad, akkor átmásolhatod minden olyan számítógépre, ami ugyanazzal az ID-val van aktiválva. Maximum 6 számítógép és/vagy egyéb eszköz lehet aktiválva egy Adobe ID-val.

Készíthetek biztonsági mentést az elektronikus könyveimről?

Természetesen lehetőség van személyes mentés készítésére. A biztonsági mentés előfeltétele hogy aktiváld az Adobe Digital Editions programját egy Adobe ID segítségével. Ezután csak másold át a „My Documents / My Digital Editions” könyvtárból a kívánt könyveket a megfelelő helyre. Ezek a mentések a korábban megadott Adobe ID segítségével olvashatók. Adobe DRM másolásvédelemmel nem rendelkező e-könyvek esetén is van lehetőséged személyes mentés készítésére, a megvásárolt könyv azonban engedély nélkül nem adható tovább, nem kölcsönözhető és nem sokszorosítható, a letöltés során ún. elektronikus vízjellel lesz ellátva másolásvédelmi okokból.

Szükség van speciális szoftverre az e-könyvek olvasásához?

E-könyv-olvasókon nincs, tableteken és androidos készülékeken a könyvek olvasásához a Bluefire Reader nevű, ingyenesen letölthető olvasóprogramot ajánljuk Adobe DRM másolásvédelemmel nem rendelkező e-könyvek olvasásához.