Általános Szerződési Feltételek

Hatályos: 2024.01.25-től

I. A Szolgáltató

  1. www.bookline.hu, a bookline.ro és a bookline.sk online áruházat a Libri-Bookline Zrt. üzemelteti (továbbiakban: "Szolgáltató").
  2. A Szolgáltató cégneve: Libri-Bookline Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A Szolgáltató rövidített neve: Libri-Bookline Zrt.
  3. A Szolgáltató székhelye: 1066 Budapest, Nyugati tér 1.
  4. A Szolgáltató postai címe: 1364 Budapest, Pf. 103
  5. Szolgáltató (ügyfélszolgálatának) e-mail címe: info@bookline.hu, telefonszáma: +36-1-235-60-70
  6. Szolgáltató székhelyének telefonszáma: +36-1-481-35-00
  7. A Magyar Köztársaság Gazdasági és Közlekedési Minisztériumának Engedélyezési és Közigazgatási Hivatala (Belkereskedelmi és Idegenforgalmi Főosztály) által kiadott határozat szerint (Ikt. szám: BIF-003101700/2004/C) a Szolgáltató (Cg:01-10-044841, bejegyezve 2003.01.31-én a Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság által, adószám: 12921360-2-42) C/002 521/2004 nyilvántartási szám alatt, a jogszabályok szerint csomagküldő tevékenységet folytathat.
  8. A bookline.hu, a bookline.ro és a bookline.sk tárhelyszolgáltatója az Integrity Kft., telephelye: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18- 22., e-mail címe: office@integrity.hu
  9. Szolgáltató nem áll magatartási kódex hatálya alatt.

II. Fogalmak

Hacsak jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) szövegéből vagy jogszabály alapján más nem következik;

Felhasználó:

az a természetes személy, jogi személy, vagy szervezet, aki vagy amely a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások valamelyikét igénybe veszi a Webáruházban, így különösen terméket vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy a termékkel kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (továbbiakban: „Felhasználó”).

Fogyasztó:

a Polgári Törvénykönyvben meghatározott fogyasztó.

Termék:

áru vagy szolgáltatás, ideértve az ingatlantulajdont, a digitális szolgáltatást és digitális tartalmat, valamint a jogokat és kötelezettségeket is, (2008. évi XLVII. tv.);

Áru:

  • ingó dolog, amely digitális tartalmat vagy digitális szolgáltatást foglal magában vagy azzal össze van kapcsolva, olyan módon, hogy az érintett digitális tartalom vagy digitális szolgáltatás hiányában az áru nem tudná betölteni funkcióit (a továbbiakban: a digitális elemeket tartalmazó áru) (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet);
  • ingó dolog, ideértve a tartályban, palackban vagy egyéb módon korlátozott mennyiségben vagy meghatározott űrtartalommal kiszerelt vizet, gázt és villamos energiát, valamint a digitális elemeket tartalmazó árut; (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, illetve 373/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet);

    digitális elemeket tartalmazó áru: ingó dolog, amely digitális tartalmat vagy digitális szolgáltatást foglal magában, vagy azzal össze van kapcsolva, olyan módon, hogy az érintett digitális tartalom vagy digitális szolgáltatás hiányában az áru nem tudná betölteni funkcióit;

    digitális szolgáltatás: a) olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi a fogyasztó számára, hogy digitális adatokat hozzon létre, kezeljen, tároljon, vagy azokhoz hozzáférjen; vagy b) olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi a fogyasztó és a szolgáltatás más igénybe vevői által feltöltött vagy létrehozott digitális adatok megosztását, illetve az azokkal való egyéb interakciót;

    digitális tartalom: digitális formában előállított vagy szolgáltatott adat

Webáruház:

a Szolgáltató által mindenkor (jelenleg „bookline.hu”; „bookline.ro”; „bookline.sk” domain-név alatt) üzemeltetett internetes áruház.

Hacsak a jelen Általános Szerződési Feltételek rendelkezéseiből, vagy a vonatkozó jogszabályokból másként nem következik, a „bookline.hu” domain név alatt működő webáruházi szabályok vonatkoznak a „bookline.ro” és bookline.sk” domain név alatt a Szolgáltató által működtetett webáruházra is.

III. A szolgáltatás igénybevétele

  1. A megrendelések leadása a Webáruházban kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül a www.bookline.hu, bookline.ro, bookline.sk webcímen (weboldalon). Telefonon, faxon, e-mailen, levélben leadott rendeléseket a Szolgáltató nem fogad el. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató szintén elektronikus úton küldi el a Felhasználók részére.
    1. Regisztráció: A megrendelések leadása regisztrációhoz kötött.

      A regisztrációs folyamatban kötelező a csillaggal jelölt adatok megadása, illetve csillaggal jelölt nyilatkozatok elfogadása.

      A Regisztrálok gombra kattintás után Szolgáltató a regisztráció megerősítéséhez e-mailt küld a Felhasználó számára a Felhasználó által a regisztrációs folyamatban megadott e-mail címre. A regisztráció az e-mailben található linkre kattintással erősíthető meg. A sikeres megerősítésről Szolgáltató e-mailben visszajelzést küld. 

      A meg nem erősített regisztráció 10 nap után automatikusan törlésre kerül.

    2. A megrendelés folyamata során a termék(ek) kosárba tételét követően lehetőség van:
      1. Kupon és utalvány beváltására, a kiválasztott termékek megtekintésére és az ajándékba küldő szolgáltatás kiválasztására,
      2. Személyes és számlázási adatok megadására, illetve az alapbeállításként kiválasztott elektronikus számla helyett papír alapú számla igénylésére,
      3. Átvételi mód és átvételi hely kijelölésére, házhoz szállítás esetén futárszolgálat kiválasztására és szállítási adatok megadására,
      4. Fizetési mód kiválasztására és online fizetés esetén adományozásra is kampány jelleggel,
      5. Magyarországon, Romániában és Szlovákiában történő átvétel esetén lehetőség van a rendelés átvételekor történő fizetésre, online bankkártyás és PayPallal, illetve Bookline ajándékkártyával, vagy Bookline ajándékutalvánnyal történő fizetésre.

        Minden más országba történő szállítás esetén a rendelések online előre fizetendőek PayPallal, online bankkártyás fizetéssel, Bookline ajándékkártyával, vagy Bookline ajándékutalvánnyal, átvételkor történő fizetésre nincs mód.

      6. A kiválasztott termékek, a megadott szállítási és számlázási adatok, a kiválasztott átvételi és fizetési mód, a várható szállítási idő és a rendelés összegének ellenőrzésére.

      Kötelezően kitöltendőek a csillaggal jelölt nyilatkozatok (pl. az Általános Szerződési Feltételek).

    3. A rendelés adatainak feldolgozása a „Megrendelem” gombra kattintással kezdődik meg.
    4. Adatbeviteli hibáknak a szerződéses nyilatkozat elküldését megelőzően történő azonosításához és kijavításához biztosított eszközökkel kapcsolatos tájékoztatás:

      Regisztrált Felhasználó belépést követően bármikor ellenőrizheti és módosíthatja adatait a nevére kattintva elérhető Beállítások menü, mobil nézetben a szürke színű fej szimbólumra vagy a Felhasználó fotójára kattintással elérhető Profilom majd Beállítások menüSzállítási adatok és Számlázási adatok almenüjében.

      A rendelés leadása során lehetőség van a rendeléshez kapcsolódó adatok megadására, a korábban megadott adatok ellenőrzésére és módosítására a ;Személyes adatok menüben, illetve az Átvételi mód menüben. A rendelés „Megrendelem” gombbal történő rögzítése előtt az Összesítő oldalon Felhasználónak lehetősége van a rendeléshez kiválasztott és megadott termékek, átvételi mód, szállítási és számlázási adatok, fizetési mód és fizetendő összeg ellenőrzésére. Ezek esetleges módosítására a megfelelő menüpontba visszalépve van lehetőség.

      A kosártartalommal kapcsolatos további tájékoztatás a kosárhasználatra vonatkozó részletes szabályok (III.1.i.) alpont alatt, illetve a (V.3.) pont alatt található.

    5. Ajánlattétel: A "Megrendelem" gomb megnyomásával – hacsak a megrendelés Felhasználó általi megerősítése nem szükséges – a Felhasználó ajánlatot tesz, mellyel fizetési kötelezettsége keletkezik melyre a megrendeléstől (a megrendelés megerősítésétől) számított 48 órán belül automatikusan (elektronikus úton) visszaigazolást küld Szolgáltató rendszere.

      Ha a megrendelés megerősítése szükséges, Felhasználó fizetési kötelezettsége és ajánlati kötöttsége a rendelés megerősítésével áll be.

      A visszaigazolás minden esetben tartalmazza a választott átvételi és fizetési módot, a rendelés értékét, a szállítási feltételeket, termék-megnevezést és darabszámot, valamint a Felhasználó adatait.

      Amennyiben a visszaigazolás – mely tartalmazza a megrendelés feltételeit - nem érkezik meg, a Felhasználó mentesül az ajánlati kötöttség alól.

    6. Megrendelés megerősítése: Szolgáltató a rendeléseket és azok szállítási feltételeit a rendelések leadását, és ha Felhasználó általi megerősítés szükséges, akkor a megerősítését követően igazolja vissza.

      Megerősítés (a rendelés aktiválása) szükséges:

      • regisztrációval egybekötött vásárlásnál (a regisztráció megerősítése);
      • sikertelen előre fizetés esetén – melyről továbblépési lehetőségekkel Szolgáltató e-mailt küld –, az e-mailben foglaltak teljesítését követően;
      • a Megrendelem gombra kattintást követő adószámvalidáció elhúzódása esetén – melyről a továbblépési lehetőségekkel együtt Szolgáltató e-mailben tájékoztatja a Felhasználót, a Felhasználó beavatkozását, illetve a sikeres adószámvalidációt követően;
      • Adószámmal rendelkező vásárlóknál a „Megrendelem” gombra kattintást követő validáció során érvénytelen adószám – melyről a továbblépési lehetőségekkel együtt Szolgáltató e-mailben tájékoztatja a Felhasználót, a Felhasználó beavatkozását, a félbeszakadt rendelés újraindítását, illetve a sikeres adószámvalidációt követően.

      Ha megerősítés szükséges, Szolgáltató a rendelést annak aktívvá válását követően igazolja vissza e-mailben és ezt követően kezdi meg a rendelés teljesítését (a kapcsolódó logisztikai folyamatok elindítását).

    7. Megrendelés 1 órán túli megerősítése:Ha a rendelés Felhasználói megerősítést igényel, a weboldalon a rendelés megkezdésekor feltüntetett szállítási idő az 1 órán belül megerősített rendelésekre érvényes.

      Ha a megerősítésre 1 órát követően kerül sor, a megerősítést követően a Szolgáltató rendszere által a rendelésre küldött visszaigazolás a rendelés megerősítésének idejében újrakalkulált várható szállítási feltételeket fogja tartalmazni. A Felhasználónak ellenőriznie kell a megerősítéskor hatályos szállítási feltételeket a megerősítés megtétele előtt, erre a megrendelni kívánt termék(ek) oldalán van lehetőség. A megerősítést követően visszaigazolt szállítási feltételek megegyeznek a megerősítéskor a weboldalon látható feltételekkel.

    8. A Felhasználó beavatkozására (a rendelés megerősítésére) a „Megrendelem” gombra kattintástól 48 óra áll rendelkezésre.

      A félbeszakadt és meg nem erősített megrendelések a „Megrendelem” gombra kattintástól számított 48 óra után törlésre kerülnek (illetve meg nem adottnak tekintendőek), későbbi megerősítésükre nincs lehetőség.

    9. A kosárhasználatra vonatkozó részletes szabályok az alábbiak:
    10. Meddig maradnak a termékek a kosárban?

      Kijelentkezett Felhasználó kosara

      Bejelentkezett Felhasználó kosara

      A termékek a honlap-látogatás idejéig maradnak a kosárban. Ha a termék antikvár, a termék a kosárba helyezésétől számított legfeljebb 12
      óráig marad a kosárban.

      A termékek mindaddig a kosárban maradnak, amíg azok kaphatóak. Ha a termék antikvár, a termék a kosárba helyezésétől számított legfeljebb 12
      óráig marad a kosárban.

      Adott termék kikerül a kosárból, ha:

      1. a Felhasználó bejelentkezik a felhasználói fiókjába (ekkor a kosárban lévő termékek a felhasználói fiók kosarába kerülnek át),
      2. az adott termék elfogy
      3. a Felhasználó megveszi a terméket,
      4. a Felhasználó törli a terméket a kosarából,
      5. antikvár termék esetében letelik a termék kosárba helyezésétől számított 12 óra,
      6. 30 perc inaktivitás után vagy a böngésző bezárásakor (a kosárban lévő összes termék kikerül a kosárból).

      Adott termék kikerül a kosárból, ha:

      1. az adott termék elfogy,
      2. a Felhasználó megveszi a terméket
      3. a Felhasználó törli a terméket a kosarából,
      4. antikvár termék esetében letelik a
      5. termék kosárba helyezésétől számított 12 óra.
    11. A szerződés nyelve magyar. A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma iktatásra, archiválásra kerül, és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető. Az iktatási szám minden esetben a megrendelés azonosítószáma. A szerződés megkötésére, létrejöttére és teljesítésére a magyar jog szabályai az irányadóak.
    12. Általános forgalmi adó:A megvásárolt terméket a hatályos jogszabályok szerint alkalmazandó általános forgalmi adó terheli. Ha a fogyasztó (nem áfa-alany fogyasztó, azaz jellemzően magánszemély) által a bookline.hu, bookline.ro vagy bookline.sk oldalon megadott szállítási cím (a teljesítés helye) az Európai Közösség Magyarországon kívüli valamely más tagországa, a szállítási cím (teljesítés helye) szerinti általános forgalmi adó kerül felszámításra, és ennek megfelelő ár fizetendő, amely a rendelés folyamatában, de a tényleges megrendelés megtétele előtt, a kosárleírásban, vagy az összesítésben kerül feltüntetésre a Közösségen belüli távértékesítés szabályai szerint.

      Az Európai Közösségben alkalmazandó ÁFA-kulcsok a https://bookline.hu/news/news.action?id=25062 linken tekinthetőek meg.

      Használt ingóság, régiség és antikvár könyvek esetén a teljesítés helyétől függetlenül (így az Európai Közösség Magyarországon kívüli országaiba történő teljesítés esetén is) az Áfa tv. értelmében az árrés adózás szabályai szerinti különbözeti áfa kerül felszámításra.

    13. Alkalmazott fizetőeszköz: A bookline.hu oldalon az árak forintban értendők, a belföldön (Magyarországon alkalmazandó) áfát tartalmazzák. A .ro domain alatt megtekinthető kínálat ára RON-ban, a .sk domain alatt megtekinthető kínálat ára euroban van feltüntetve.

      Az utánvétes fizetéssel kiszállított csomagok kifizetése átvételkor Romániában RON-ban, Szlovákiában euroban történik.

    14. Bankkártyás fizetés esetén a vásárlás minden esetben forintban történik, a vételár jóváírására forintban kerül sor. Nem forintban vezetett bankszámlához vagy hitelszámlához tartozó kártyával történő fizetés esetén az online bankkártyás fizetés során a más devizából forintra váltást a vásárló kártyakibocsájtó bankja végzi el, az általa meghatározott/biztosított árfolyamon, ez bankonként eltérő lehet.
    15. PayPal-os fizetés esetén az átváltás történhet a PayPal által meghatározott, vagy a kártyakibocsájtó bank által biztosított árfolyamon. Azt, hogy a PayPal a fizetés során azelőbbiekben említett esetekből melyiket alkalmazza, azt a vásárló tudja szabályozni a PayPal fiókjában.
  2. Teljesítés: A Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy a Felhasználó által megrendelt termékeket a megrendelésben rögzített határidőn belül leszállítsa. A Webáruház oldalán a termékek mellett feltüntetett várható szállítási idő a leggyorsabb belföldi, azaz magyarországi átvételi módokra, pl. bolti átvételre vagy házhoz szállításra érvényes. Egyéb átvételi módok esetén ez 1-2 munkanappal, külföldi szállítás esetén a célországba történő szállítás idejének függvényében megnövekszik. A ténylegesen várható szállítási időt az átvételi mód és a szállítási adatok megadása után tüntetjük fel a kiválasztott logisztikai partner neve alatt, illetve az Összesítő oldalon, a megrendelés véglegesítése előtt.

    Az 1-2 vagy 2-3 munkanapos szállítási határidejű termékek megtalálhatók raktárunkban, ezeket – amennyiben hosszabb szállítási határidejű terméket nem rendel mellé – 1-3 munkanapon belül házhoz szállítjuk.

    Ha a rendelés Felhasználói megerősítést igényel, 1 órán túli megerősítés esetén a tényleges teljesítés eltérhet a rendelés leadása során a weboldalon az adott termék(ek)nél feltüntetett szállítási feltételektől: Megrendelés 1 órán túli megerősítése (II.1.f.) alpont.

    A Szolgáltató raktárában készleten lévő termékek készletfogyás esetén Beszállítói készleten elérhetővé válhatnak, vagy a teljesítés ellehetetlenülhet, ez utóbbiról Szolgáltató, amint az tudomására jut, haladéktalanul tájékoztatja a Felhasználót.

    Az e-mailben visszaigazolt várható szállítási határidő lejárta vagy annak módosulása esetén Szolgáltató e-mailben tájékoztatja a Felhasználót a szállítás várható alakulásáról.

    A hosszabb határidővel feltüntetett termékek kereskedelmi partnereink raktáraiban találhatók, az ilyen termékeket a termék adatlapján a "Beszállítói készleten" címkével jelöljük. Az ilyen termékeknél előfordulhat, hogy a kereskedelmi partner késlekedik a beszállítással, ilyen esetben Szolgáltató e-mailben tájékoztatja Felhasználót a szállítás várható alakulásáról. Előfordulhat továbbá, hogy a kereskedelmi partner oldalán előálló készletfogyás miatt a megrendelés teljesítése lehetetlenné válik.

    A teljesítés lehetetlenülése a szerződést megszünteti. A teljesítés lehetetlenülése esetén a Szolgáltató Felhasználót erről haladéktalanul tájékoztatja és az előre kifizetett ellenértéket a tájékoztatást követően, legkésőbb 14 napon belül visszatéríti. A visszatérítéssel kapcsolatban Felhasználót semmilyen többletköltség nem terheli.

    A Szolgáltató mindent megtesz a weboldalon található információk pontosságának fenntartása, illetve a készletinformációk aktualizálása érdekében, azonban a szerződés létrejöttének pillanatában a Szolgáltató kereskedelmi partnere, mint a Szolgáltatón kívüli harmadik személy tevékenysége folytán, a Szolgáltató által előre nem látható okból a teljesítés lehetetlenné válhat, a lehetetlenülés beállta azonban nem teszi a Szolgáltató ajánlatát alkalmassá arra, hogy a Felhasználót megtévessze, mivel a Szolgáltató az ajánlat megtételekor a beszerezhetőségi adatok tekintetében a legjobb tudomása szerint járt el.

  3. Árfeltüntetés: A termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének részletes szabályairól szóló 4/2009. (I. 30.) NFGM-SZMM együttes rendelet alapján árcsökkentés bejelentése esetén meg kell jelölni a korábbi, a vállalkozás által az árcsökkentést megelőzően, meghatározott ideig alkalmazott árat.
  4. A korábbi ár a vállalkozás által az árcsökkentés alkalmazását megelőző harminc nap legalacsonyabb ára.

    Ha az árcsökkentés mértéke fokozatosan növekszik, akkor a korábbi ár az árcsökkentés első alkalmazása előtti, az árcsökkentés nélküli ár.

    Ha a termék harminc napnál rövidebb ideje van forgalomban, a korábbi ár a vállalkozás által az árcsökkentés alkalmazását megelőző tizenöt napban alkalmazott legalacsonyabb ár.

    A megfelelő és mindenki számára egyértelmű árfeltüntetés érdekében Szolgáltató a forgalmazott áruk mellett az alábbi ármeghatározási fogalmakat alkalmazza:

    • Eredeti ár: Az adott könyvre könyvesbolti forgalomban (kivéve online értékesítés) alkalmazott, antikvár könyv esetén a beszállító antikvárium által megadott kedvezmény nélküli ár.
    • Online ár: A Webáruházában feltüntetett nem akciós, de online kedvezménnyel csökkentett ár, mely az akcióban szereplő termékeknél az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára. Az online kedvezmény mértéke 0-15% lehet az eredeti árhoz képest.
    • Bevezető ár: A Webáruházban a könyvújdonságok első megjelenése előtt meghirdetett, és a megjelenést követő egy hétig alkalmazott kedvezményes ár. A kedvezmény mértéke 20% a könyv várható Eredeti árához képest. Egy hét után a bevezető ár helyett az online ár lesz érvényes.
    • Korábbi ár: Az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára.
    • Akciós ár: Az akcióban szereplő termékekre meghirdetett, az akció ideje alatt leadott megrendelések esetén fizetendő ár.

    A weboldalon meghirdetett akciók a Webáruházra érvényesek. Ha a meghirdetett akció részben, vagy egészben boltjainkban vagy azok valamelyikében is elérhető, arról az akció leírásában, szabályzatában, illetve az érintett bolt(ok)ban tájékoztatjuk vásárlóinkat.

    Online megrendelések esetén a megrendelés során a weboldalon feltüntetett és a megrendelés rögzítésével tett Ajánlattétellel elfogadott ár az érvényes szerződés szerint fizetendő ár. A rendelés átvételekor a terméken nyomtatott formában vagy kézi címkén megjelenített ár – különös tekintettel az antikvár könyvek esetére – az online rendelések szempontjából nem releváns.

  5. Digitális adattartalomra vonatkozó szolgáltatás (virtuális termékek)

    Technikai feltételek: Szolgáltató digitális tartalomra vonatkozó szolgáltatásait Felhasználó csak megfelelő technikai feltételek mellett: stabil, folyamatosan rendelkezésre álló, hálózati hibáktól és csomagvesztésektől mentes, minimum 1,5 mbps sebességű internetkapcsolattal, rendszeresen frissített Chrome, Chrome Android, Edge, Firefox, Firefox for Android, Safari on iOS, Opera Android, internet-böngészőprogram legújabb és azt megelőző verziójával és ezek futtatására képes eszközön tudja igénybe venni. Ezekről a Felhasználónak kell előzetesen tájékozódnia és gondoskodnia, ellenkező esetben a Szolgáltató szolgáltatását nem tudja megfelelő minőségben igénybe venni.

    E-hangoskönyvek: Szolgáltató Webáruházában e-hangoskönyvek online meghallgatására is lehetőséget biztosít a szolgáltatás ellenértékének megfizetése (vásárlás) esetén. Az e-hangoskönyvek az „E-hangoskönyv” kategóriában, listanézetben az „E-hangos” címkével, termékoldalon "hangoskönyv" címkével és „elérhető formátum: stream” megjelöléssel találhatóak meg a Webáruházban. Az e-hangoskönyveket kizárólag regisztrált Felhasználó és online hallgathatja meg (letöltés és más lejátszóval történő lejátszás nem lehetséges). A lejátszani kívánt hangoskönyv Meghallgatom gombbal történő megnyitása után a beépített lejátszó a hangoskönyv elején kezdi a lejátszást, de lehetőséget biztosít a fejezetek között történő lépkedésre, a lejátszás sebességének módosítására, illetve a beletekerésre is.

    Az e-hangoskönyv a kosárba tétel után más digitális adattartalomra vonatkozó szolgáltatással („virtuális termékkel”) azonos módon, azoktól függetlenül vagy azokkal egy kosárban, a (fizikai) termékektől külön, kizárólag online előre fizetéssel és elektronikus számlázással rendelhető meg. Az e-hangoskönyv a megrendelés befejezése után néhány percen belül hozzáférhetővé (meghallgathatóvá) válik a Felhasználó profiljából elérhető E-hangoskönyveim menüben az oda beépített lejátszó segítségével, feltéve, és azt követően, ha a Felhasználó kifejezetten, előzetesen beleegyezett a lejátszás megkezdésébe, és a Felhasználó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés/lejátszás vásárlástól számított 14 napon belül történő megkezdése esetén elveszíti a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ában foglalt felmondási jogát. Az e-hangoskönyvek a felhasználási jog időtartama alatt, de minimum a vásárlástól számított 12 hónapig elérhetőek a felhasználói fiókból, kivétel ez alól, ha bírósági döntés, vagy más jogi ok miatt kell megszüntetni, felfüggeszteni, vagy korlátozni a forgalmazást, hozzáférést.

    E-könyvek: Szolgáltató Webáruházában e-könyvek letöltésére is lehetőséget biztosít a szolgáltatás ellenértékének megfizetése (vásárlás) esetén. Az e-könyvek az e-könyv kategóriában, a termékoldalon e-könyv címkével vannak jelölve a Webáruházban. Az e-könyvek a kosárba tétel után más digitális adattartalomra vonatkozó szolgáltatással („virtuális termékkel”) azonos módon, azoktól függetlenül vagy azokkal egy kosárban, a (fizikai) termékektől külön, kizárólag online előre fizetéssel és elektronikus számlázással rendelhetőek meg. Az e-könyv a megrendelés befejezése után néhány percen belül letölthetővé válik a Felhasználó profiljából elérhető E-könyveim menüben feltéve, és azt követően, ha a Felhasználó kifejezetten, előzetesen beleegyezett a letöltés megkezdésébe, és a Felhasználó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés/letöltés vásárlástól számított 14 napon belül történő megkezdése esetén elveszíti a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ában foglalt felmondási jogát. Az e-könyvek kizárólag regisztrált Felhasználók számára elérhetőek. Az e-könyvek a felhasználási jog időtartama alatt, de minimum a vásárlástól számított 12 hónapig érhetőek el és tölthetőek le a felhasználói fiókból, kivételt képez ez alól, ha bírósági döntés, vagy más jogi ok miatt kell megszüntetni, felfüggeszteni, vagy korlátozni a forgalmazást, hozzáférést.

    Az e-könyvek letöltésével, olvasásával és az esetlegesen szükséges segédprogramokkal kapcsolatos tájékoztatás E-könyvsegédletünkben (https://bookline.hu/news/news.action?id=3216), illetve az Ügyfélszolgálat menü (https://bookline.hu/news/help.action# ) Oldalunk működésével, szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdések almenüjének E-könyv / e-book pontjában érhető el. Az e-könyvekre, e-hangoskönyvekre és más virtuális termékekre leadott megrendelésekről kiállított elektronikus számlát Szolgáltató a rendelés teljesítése után a vásárláshoz szükséges regisztrációban megadott e-mail címre küldi ki. A számlázóprogram az elektronikus számlákat .pdf formátumban állítja ki.

  6. Logisztikai szolgáltató cseréje: Amennyiben a Felhasználó által kiválasztott futárszolgálat a Szolgáltató tevékenységi körén kívül eső okból nem képes a megrendelés leadásakor jelzett határidőben vagy a tőle elvárható minőségben kiszállítani a megrendelt terméket, úgy a Szolgáltató a megfelelő időben történő szállítás érdekében másik szolgáltatónak adja át a kiszállítandó csomago(ka)t, amelyről a módosítás tényének és okának megjelölésével a kézbesítésről szóló e-mailben tájékoztatja a Felhasználót.
  7. Elektronikus számlázás: A Szolgáltató 2022.05.05-től minden értékesített termékre bevezeti az elektronikus számlázást (e-számla), mely a bevezetést követően minden Felhasználó számára alapbeállításként jelenik meg, de rendelés leadása, azon belül a számlázási adatok megadása során módosítható a „Papíralapú számlát kérek” opció kiválasztásával. Jelen ÁSZF elfogadása az elektronikus számlabefogadó beleegyezésének minősül, amellyel Felhasználó egyben hozzájárul ahhoz, hogy számára a Szolgáltató e-számlát állítson ki.

    A számlázóprogram az egyes elektronikus számlákat .pdf formátumban állítja ki.

    A Szolgáltató által kiállított e-számla számviteli és ÁFA jogszabályok által szabályozott, és adóigazgatási azonosításra teljes mértékben alkalmas. Az e-számlákat a hatályos jogszabályok alapján, elektronikus úton kell megőrizni. Az így kiállított e-számla megfelel az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvényben, a 23/2014 (VI.30.) NGM rendeletben és az egyéb elektronikus számlára vonatkozó jogszabályokban előírt feltételeknek.

    A Felhasználónak rendelés fizikai termékekre történő leadása során lehetősége van papíralapú számlát kérni, virtuális termékek megrendeléséről minden esetben e-számla kerül kiállításra.

  8. Az adószámmal rendelkező gazdasági társaságokra, intézményekre, egyéni vállalkozókra és egyéb, a Ptk. szerint fogyasztónak nem minősülő szervezetekre érvényes szabályok.

    A Szolgáltató a weboldalain leadott megrendelésekről a hatályos jogszabályoknak megfelelő tartalmú számlát állít ki a Felhasználó számára. Felhasználó kötelezettsége és felelőssége minden a hatályos jogszabályok szerinti számlakibocsátásához szükséges, Felhasználó által szolgáltatandó összes adat megadása. Felhasználó felelőssége a számlára kerülő, rá vonatkozó adatok valóságnak megfelelő és pontos rögzítése, beleértve az esetleges elírásokat is.

    Felhasználó az A megrendelés (III.1.b.) és az Adatbeviteli hibáknak a szerződéses nyilatkozat elküldését megelőzően történő azonosításához és kijavításához biztosított eszközökkel kapcsolatos tájékoztatás (III.1.d.) pontokban foglaltak szerint tudja megadni, ellenőrizni, pontosítani és módosítani rendelése adatait, így a számla kötelező elemét képező adószámát is.

  9. Elállási jog: A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a fogyasztónak minősülő vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől (termék átvételétől) számított 14 napon belül. A fogyasztónak minősülő vásárló elállási jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján telefonon (+36-1-235-60-70), e-mailben (info@bookline.hu), illetőleg a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében található nyilatkozatminta felhasználásával gyakorolhatja. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot a kézhezvételtől (termék átvételétől) számított 14 napon belül elküldeni a Szolgáltató részére.

    A fogyasztónak minősülő vásárló elállási jogát a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja

    1. Kézhezvétel (termék átvételének) időpontja átvevőponti átvétel esetében a rendelés átvételének időpontja, házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek átvevőponti blokkal/számlával, ill. a futártól kapott nyugtával bizonyíthatóak. Személyes átvételi mód nem zárja ki az elállási jog érvényesítését.
    2. Elállás esetén a terméket saját költségén küldje vissza a Szolgáltató raktárába (postacím: 1116 Budapest, Kondorosi út 3., BOOKLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT megjelöléssel) postai úton vagy futárszolgálattal, és haladéktalanul, de legkésőbb a termék(ek) visszaérkezésétől számított 14 napon belül visszatérítjük a visszaküldött termék(ek) vételárát, valamint az esetlegesen felmerült egyéb költségeket A raktárban az elállással érintett termék vagy rendelés személyes átadására nincs lehetőség.
      Szállítási díjat a teljes rendeléstől való elállás esetén térítünk vissza. Elállás esetén a vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli. Expressz kiszállítás esetén a normál árú házhoz szállítási díjat térítjük vissza. A termék(ek) vételárát és a szállítási költséget (illetőleg a vásárló által ellenszolgáltatásként megfizetett összeget) csak akkor áll módunkban visszatéríteni, ha a vásárló a terméke(ke)t visszaszolgáltatta, vagy kétséget kizáróan igazolta, hogy az(oka)t az elállási szándék bejelentésétől számított 14 napon belül visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot vesszük figyelembe.

      Bolti átvétel esetén (ideértve a LIBRI boltokat is) átvételkor - az egyéb átvételi módokhoz hasonlóan - csak a teljes rendeléstől történő elállásra, a rendelés átvételének megtagadására van lehetőség, csomagbontásra, a rendelés egy részétől történő elállásra nincs.

      Bolti átvétel során - az egyéb átvételi módokhoz hasonlóan - nincs lehetőség az átvevőhelyen történő csomagbontásra, a rendelés egy részétől történő elállásra. Bolti átvételű rendelések esetén a teljes rendeléstől történő elállásra kizárólag az érintett rendelés átvételének helyén és csak az átvételkor fizetett rendelések esetén van lehetőség.

      A rendelés leadása során előre fizetett bolti átvételű rendelésektől elállásra, a más átvételi módokhoz hasonlóan a termékek Szolgáltató raktárába történő visszaküldéssel van lehetőség.

    3. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal azonos fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha a Felhasználó más fizetési mód alkalmazásához kifejezett beleegyezését adta. Más visszatérítési mód alkalmazása esetén a Felhasználót semmilyen többletköltség nem terheli.

      A Szlovákia és Románia területére kiszállított, átvételkor készpénzzel vagy bankkártyával fizetett rendelések esetén felmerülő visszatérítési kötelezettségünket technikai okból kizárólag átutalással tudjuk teljesíteni. Erre a rendelés leadása során is felhívjuk az átvételkor történő fizetést választani kívánó vásárlóink figyelmét.

      Ha a visszatérítéshez adatokra (pl. bankszámlaszámra vagy kézbesítési címre) van szükség, az adatokat a visszatérítés szükségességének felmerülését követően háromszor kíséreljük meg bekérni, ha ezek eredménytelennek bizonyulnak, ezt követően a Felhasználó kezdeményezheti a visszatérítést az ahhoz szükséges adatok megadásával.

    4. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.
    5. Elállási jog alóli kivételek: A vásárló elállási jogát nem gyakorolhatja a 45/2014. Korm. rendelet 29. §-ában foglaltak esetén, így különösen
      • olyan nem előre gyártott áru esetében, amelyet a vásárló utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan áru esetében, amelyet egyértelműen a vásárló személyére szabtak (pl. fotókönyv, gravírozás);
      • romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző áru tekintetében;
      • olyan zárt csomagolású áru tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
      • olyan áru tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más áruval;
      • lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a vásárló a csomagolást felbontotta;
      • hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében (az előfizetéses szerződések kivételével)
      • a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális tartalom (pl. e-hangoskönyv, e-könyv) tekintetében, ha a Szolgáltató a vásárló kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a vásárló e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti elállási / felmondási jogát, továbbá a vállalkozás erről visszaigazolást küldött a fogyasztó részére.
      • szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás maradéktalan teljesítése után, azonban, ha szerződés fizetési kötelezettséget keletkeztet a fogyasztó számára, csak akkor, ha a teljesítés a fogyasztó kifejezett előzetes beleegyezésével és annak a fogyasztó általi tudomásulvételével kezdődött meg, hogy elveszíti elállási jogát amint a vállalkozás maradéktalanul teljesítette a szerződést.
    6. Szolgáltató követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését.
    7. Kapcsolt termékek kedvezményes megvásárlása (pl. két termék vásárlása esetén a harmadik termék ajándék, vagy extra kedvezménnyel érhető el) esetén az elállási jog az akcióban érintett – a teljes árú és a kedvezményes árú vagy ingyenes termékre vonatkozó – termékekre együtt érvényesíthető.
    8. A szerződéstől való elállás esetén a fogyasztó tartózkodik a digitális tartalom vagy a digitális szolgáltatás használatától és ezek elérhetővé tételétől harmadik fél számára.
    9. A szerződéstől való elállás esetén a vállalkozás megakadályozhatja, hogy a fogyasztó tovább használja a digitális tartalmat, valamint a digitális szolgáltatást, különösen a digitális tartalomnak, valamint a digitális szolgáltatásnak a fogyasztó számára hozzáférhetetlenné tételével, vagy a fogyasztó felhasználói fiókjának letiltásával.
    10. Felmondás: Ha a fogyasztónak minősülő vásárló Webáruházunkban szolgáltatás nyújtására irányuló szerződést kötött, elállás helyett indoklás nélkül felmondásra jogosult a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerint. Felmondási jogát a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától számított 14 napon belül gyakorolhatja az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján telefonon (+36-1-235-60-70), e-mailben (info@bookline.hu), illetőleg a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében található nyilatkozatminta felhasználásával.

      Felmondási jogát nem gyakorolhatja szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Szolgáltató a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti. Szolgáltató erről visszaigazolást küld a fogyasztó részére.

    A fogyasztó köteles megtéríteni a Szolgáltató ésszerű költségeit, ha a teljesítés megkezdését követően gyakorolja a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-a szerinti felmondási jogát. Ha a fogyasztó a teljesítés megkezdését követően, de a szolgáltatás egészének teljesítése előtt mondja fel a szerződést, köteles a felmondás Szolgáltatóval való közlése időpontjáig teljesített szolgáltatással arányos díjat Szolgáltató számára megfizetni. A fogyasztó által arányosan fizetendő összeget a szerződésben megállapított ellenszolgáltatás adóval növelt teljes összege alapján kell megállapítani. Ha a fogyasztó bizonyítja, hogy az ily módon megállapított teljes összeg túlzottan magas, az arányos összeget a szerződés megszűnésének időpontjáig teljesített szolgáltatások piaci értéke alapján kell kiszámítani.

  10. Kellékszavatosság: A megrendelt termékek hibája esetén a Felhasználó a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a 373/2021. sz. Korm. rendelet hatálya alá eső ügyletek esetén e kormányrendelet rendelkezései alapján kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Szolgáltatóval szemben.

    Kellékszavatossági igénye alapján a Felhasználó választása szerint kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Szolgáltatónak – másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva – aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a Felhasználónak okozott érdeksérelmet; vagy az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, vagy a hibát a Szolgáltató költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja. A Felhasználó a szerződéstől elállhat, ha a Szolgáltató a kijavítást vagy a kicserélést – a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a jogosult érdekeit kímélve kell elvégezni nem vállalta, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.

    Az érdekmúlás érdemi bizonyítása a Felhasználó kötelessége. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

    Fogyasztó és a Szolgáltató közötti - ingó dolognak minősülő áru adásvételére, digitális tartalom szolgáltatására vagy digitális szolgáltatások nyújtására irányuló – szerződés esetén a fogyasztó kellékszavatossági jogai gyakorlása keretében a hibát a Szolgáltató, mint kötelezett költségére maga nem javíthatja ki, illetve mással sem javíttathatja ki azt.

    A Felhasználó a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban viselnie kell, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

    Ha a Felhasználó a szavatossági igényét a dolognak – a megjelölt hiba szempontjából – elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a dolog egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

    A Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul közölni. Fogyasztó esetén a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A szerződés teljesítésétől számított 2 éves (használt dolog esetén egy éves) elévülési határidőn túl szavatossági igényét a fogyasztó már nem érvényesítheti. Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a Felhasználó az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit. A teljesítéstől számított 6 hónapon (fogyasztó esetén 1 éven) belül kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén, továbbá a számla, vagy annak másolata felmutatásán/megküldésén túl nincs egyéb feltétele. A teljesítéstől számított 6 hónap (fogyasztó esetén 1 év) leteltét követően azonban már a Felhasználó köteles bizonyítani, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában megvolt. Kellékszavatossági igény érvényesítése során, ha a termékkel kapcsolatos kellékszavatossági igény érvényesítése nem személyesen történik, az érintett termék visszaszállítását, cseréjét Szolgáltató saját költségére végzi az általa kiválasztott és megbízott szolgáltató közreműködésével, feltéve, ha a Felhasználó (vásárló) ezen igényét előzetesen, Szolgáltató ügyfélszolgálatán bejelenti a törvényes határidőn belül. A Szolgáltatóval történő előzetes egyeztetés, a panasz bejelentése nélkül visszaküldött termékek postaköltségét, szállítási díját Szolgáltató meg nem téríti.

  11. A kellékszavatossági igények sajátos (373/2021. (VI. 30.) Korm. rendeletben rögzített) szabályai digitális tartalom szolgáltatása vagy digitális szolgáltatás nyújtása esetén

    1. A 373/2021. (VI. 30.) Korm. rendeletnek megfelelően e rendelet hatálya alá eső ügyletek esetén a fogyasztó – a Korm.rendelet 22. §-a értelmében – akkor is jogosult – a szerződésszegés súlyához igazodva – az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelni, illetve a digitális tartalom szolgáltatására vagy a digitális szolgáltatás nyújtására irányuló szerződést megszüntetni, ha
      1. a kijavítás vagy kicserélés lehetetlen, vagy az a Szolgáltatónak aránytalan többletköltséget eredményezne;
      2. a Szolgáltató a kijavításra vagy kicserélésre vonatkozó kötelezettségének nem tett eleget;
      3. ismételten teljesítési hiba merült fel, annak ellenére, hogy a Szolgáltató megkísérelte az áru szerződésszerűvé tételét;
      4. a teljesítés hibája olyan súlyú, hogy azonnali árleszállítást vagy a szerződés azonnali megszüntetését teszi indokolttá; vagy
      5. a Szolgáltató nem vállalta a szolgáltatás szerződésszerűvé tételét, vagy a körülményekből nyilvánvaló, hogy a Szolgáltató észszerű határidőn belül vagy a fogyasztónak okozott jelentős érdeksérelem nélkül nem fogja a szolgáltatást szerződésszerűvé tenni.

      A kijavításra vagy kicserélésre vonatkozó kellékszavatossági jog gyakorlása esetén a Szolgáltató - a fogyasztó számára okozott jelentős kényelmetlenség nélkül, a digitális tartalom vagy a digitális szolgáltatás jellegére és céljára figyelemmel - köteles a teljesítést a hiba fogyasztó általi közlésétől számított észszerű időn belül térítésmentesen szerződésszerűvé tenni. A kijavításra vagy kicserélésre vonatkozó kellékszavatossági jog gyakorlása esetén a digitális tartalom vagy a digitális szolgáltatás műszaki jellemzőitől függően a Szolgáltató megválaszthatja a digitális tartalom vagy a digitális szolgáltatás szerződésszerűvé tételének módját.

      Az ellenszolgáltatás leszállítása akkor arányos, ha annak összege megegyezik a fogyasztónak szerződésszerű teljesítés esetén járó, valamint a fogyasztó részére ténylegesen nyújtott szolgáltatás értékének különbözetével. Ha a szerződés meghatározott időtartamon keresztül nyújtott folyamatos szolgáltatásról rendelkezik, az ellenszolgáltatás arányos leszállításának arra az időtartamra kell vonatkoznia, amely időtartam alatt a szolgáltatás nem volt szerződésszerű.

      Ha a fogyasztó hibás teljesítésre hivatkozva kívánja megszüntetni a szerződést, a Szolgáltatót terheli annak bizonyítása, hogy a hiba jelentéktelen.

      Ha a Szolgáltató digitális tartalmat szolgáltat, vagy digitális szolgáltatást nyújt, vagy erre kötelezettséget vállal, a fogyasztó pedig kizárólag személyes adatokat szolgáltat, vagy ilyen adatok szolgáltatását vállalja a Szolgáltató részére, a fogyasztó jelentéktelen hiba fennállása esetén is jogosult a szerződést megszüntetni, azonban az ellenszolgáltatás arányos leszállítását nem igényelheti.

      A fogyasztó szerződés megszüntetésére vonatkozó kellékszavatossági joga a Szolgáltatónak címzett, a megszüntetésre vonatkozó döntést kifejező jognyilatkozattal gyakorolható.

    2. Ha a Szolgáltató a 373/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet 17. § (1) és (2) bekezdése szerinti teljesítési kötelezettségének nem tesz eleget, a fogyasztó köteles a Szolgáltatót felhívni a teljesítésre. Ha a fogyasztó felhívása ellenére a Szolgáltató a digitális tartalom vagy a digitális szolgáltatás késedelem nélküli vagy a felek által elfogadott póthatáridőn belüli szolgáltatását vagy nyújtását elmulasztja, a fogyasztó megszüntetheti a szerződést.

      A fogyasztó a Szolgáltató teljesítésre való felhívása nélkül megszüntetheti a szerződést, ha

      1. Szolgáltató a digitális tartalom szolgáltatását vagy a digitális szolgáltatás nyújtását nem vállalta, vagy a körülményekből nyilvánvaló, hogy nem fogja szolgáltatni a digitális tartalmat, illetve nem fogja nyújtani a digitális szolgáltatást; vagy
      2. a felek megállapodása alapján vagy a szerződéskötés körülményeiből nyilvánvaló, hogy a fogyasztó számára elengedhetetlen a meghatározott időpontban történő teljesítés, és a Szolgáltató ezt elmulasztja.

      Ha a fogyasztó a jelen 11.2. alpontban foglaltak szerint szünteti meg a szerződést, a 373/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet 22. § (8) bekezdését és a 24-26. § rendelkezéseit megfelelően alkalmazni kell.

    3. A Szolgáltató kötelezettségei a szerződés megszüntetése esetén

      A szerződés megszüntetése esetén a Szolgáltató köteles visszatéríteni a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget. Ha azonban a teljesítés a szerződés megszüntetése előtt meghatározott ideig szerződésszerű volt, az erre az időszakra járó ellenszolgáltatást nem kell visszatéríteni. Ez utóbbi esetben az ellenszolgáltatásnak azt a részét kell visszatéríteni, amely a nem szerződésszerű teljesítés időszakára vonatkozik, valamint azt a fogyasztó által előre megfizetett ellenszolgáltatást, amely a szerződés megszüntetésének elmaradása esetén a szerződés hátralévő időtartamára járt volna.

      Ha a fogyasztó az ellenszolgáltatás arányos leszállítására vagy a szerződés megszüntetésére jogosult, a Szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb e jog gyakorlásáról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül köteles teljesíteni visszatérítési kötelezettségét. A Szolgáltató a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján a Szolgáltató a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti. A visszatérítéssel kapcsolatos költségek a Szolgáltatót terhelik. (373/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet 24. §)

      A szerződés megszüntetése esetén a fogyasztó tartózkodik a digitális tartalom vagy a digitális szolgáltatás használatától és ezek elérhetővé tételétől harmadik személy számára. Ha a digitális tartalom szolgáltatása fizikai adathordozón történt, a fogyasztó a Szolgáltatónak a megszüntetésről való tudomásszerzéstől számított tizennégy napon belül közölt kérésére, a Szolgáltató költségére köteles a fizikai adathordozót késedelem nélkül visszaszolgáltatni. A fogyasztó a digitális tartalomnak vagy a digitális szolgáltatásnak a szerződés megszüntetését megelőző időszakra vonatkozó használatáért a szerződésszerűen teljesített szolgáltatással arányos díjat köteles fizetni. (373/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet 26. §)

    4. Ha a szerződés arról rendelkezik, hogy a digitális tartalom szolgáltatására vagy a digitális szolgáltatás nyújtására vagy hozzáférhetővé tételére a szerződésben meghatározott időtartam alatt kerül sor, a Szolgáltató akkor módosíthatja a digitális tartalmat vagy szolgáltatást a szerződésszerű teljesítés e rendelet szerinti követelményeit meghaladóan, ha

      1. ez a szerződés megfelelő indokot is megjelölő rendelkezésén alapul;
      2. a módosítással kapcsolatban a fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli;
      3. a fogyasztót világos és közérthető módon tájékoztatták a módosításról; és
      4. az 5. bekezdés szerinti esetben a módosítást megelőzően a Szolgáltató észszerű időben, tartós adathordozón tájékoztatja a fogyasztót a módosítás jellemzőiről és idejéről, a (2) bekezdés szerinti megszüntetési jog gyakorlásának lehetőségéről, valamint arról, ha a fogyasztónak lehetősége van a (4) bekezdés szerint a módosítás mellőzését kérni.
    5. A fogyasztó jogosult a fenti d) pontja szerinti tájékoztatás kézhezvételétől vagy a szerződés módosításától számított harminc napon belül a szerződést díjmentesen megszüntetni, ha a szerződés megváltozott feltételekkel történő teljesítése hátrányosan érinti a digitális tartalomhoz vagy a digitális szolgáltatáshoz való hozzáférését, illetve annak használatát, kivéve, ha a módosítás hátrányos hatása csekély mértékű. Ha a fogyasztó e bekezdés szerint megszünteti a szerződést, a 373/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet 22. § (8) bekezdését és a 24-26. § rendelkezéseit megfelelően alkalmazni kell. Az előző rendelkezés nem alkalmazható, ha a Szolgáltató biztosítja a fogyasztó számára, hogy többletköltség nélkül megtartsa a módosítás nélküli digitális tartalmat vagy digitális szolgáltatást, feltéve, hogy a teljesítés a módosítás nélkül is szerződésszerű marad. (373/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet 27. §)
    6. A jelen alpontban nem részletezett kérdésekben a 373/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet alkalmazandó.
  12. Termékszavatosság: Kellékszavatosság helyett a Felhasználó a gyártóval vagy forgalmazóval szemben termékszavatossági igényt is érvényesíthet. Termékszavatosság esetén a Felhasználó kizárólag a hibás termék kicserélését (kijavítását) igényelheti. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban foglalt tulajdonságokkal. A termék hibáját ebben az esetben a Felhasználónak kell bizonyítania. A termékszavatossági igény a forgalomba hozataltól számított 2 éven belül érvényesíthető. A gyártó/forgalmazó csak akkor mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a terméket nem üzleti tevékenysége körén belül gyártotta, illetve hozta forgalomba; vagy a hiba a tudomány és technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető; vagy a termék hibája jogszabály, illetve kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered. A gyártónak/forgalmazónak elegendő egy okot bizonyítania.
  13. Jótállás: A 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet mellékletében meghatározott tartós fogyasztási cikkek hibája esetén jótállási igényt érvényesíthet a Szolgáltatóval szemben (feltéve, ha e Korm. rendelet értelmében fogyasztónak minősül).
    1. A jótállási határidő a) 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év, b) 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év, c) 250 000 forint eladási ár felett három év.
    2. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik. Ha a fogyasztó a fogyasztási cikket az átadástól számított hat hónapon túl helyezteti üzembe, akkor a jótállási határidő kezdő időpontja a fogyasztási cikk átadásának napja. A Szolgáltató csak abban az esetben mentesül a jótállási kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. Jótállási igényét a Felhasználó a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletben és a 19/2014. NGM rendeletben foglaltak szerint érvényesítheti.
    3. Szolgáltató törekszik arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. Ha a kijavítás vagy a kicserélés időtartama a tizenöt napot meghaladja, akkor Szolgáltató a fogyasztót (Felhasználót) tájékoztatni köteles a kijavítás vagy a csere várható időtartamáról. A tájékoztatás a fogyasztó (Felhasználót) előzetes hozzájárulása esetén, elektronikus úton vagy a fogyasztó (Felhasználót) általi átvétel igazolására alkalmas más módon történik. Kijavítás iránti igényét a jótállási jegyen feltüntetett garanciális szerviznél (javítószolgálatnál) közvetlenül is érvényesítheti.
    4. A 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hatálya alá eső egyes tartós fogyasztási cikkek esetén a kijavításra és cserére, illetőleg, ha a tartós fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, annak vételárának visszatérítésére a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet szerinti módon és határidőkben kerül sor.
    5. Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre nem érvényesíthet. A jótállásból fakadó jogok azonban a Felhasználót a kellékszavatosság és termékszavatosság útján érvényesíthető jogosultságaitól függetlenül megilletik.

    A 373/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet hatálya alá eső jótállás esetén az ott rögzítettek szerint érvényesítheti a fogyasztó jótállási jogait. Ha a gyártó meghatározott áru tekintetében meghatározott időtartamra a tartósságra vonatkozó jótállást nyújt, a fogyasztó közvetlenül a gyártótól követelheti a tartósságra vonatkozó jótállás teljes időtartama alatt, hogy az áru hibáját javítsa ki, vagy az árut cserélje ki, a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályok szerint.

  14. Téves ár: A Szolgáltató megtesz mindent azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. A nyilvánvalóan téves, rendszerhibából származó, 0 v. 1 Ft-os, a szokásos piaci ártól lényegesen eltérő ár nem minősül ajánlattételre való felhívásnak és jogi kötelmet a Szolgáltató számára nem keletkeztet.

    Akciók keretében meghirdetett ajándéktermékek esetén ennek tényét külön jelöljük.

    Ha a terméknek a honlapon megjelenített Online ára a boltjainkban aktuális kedvezmény nélküli árával (Eredeti ár) összevetve az általános online kedvezménytől (0-15%) és a Bevezető ártól (max. 20%) eltér, anélkül, hogy a termék tekintetében más kedvezmény jelölve lenne és Akciós ár lenne feltüntetve, vélelmezendő, hogy a termék ára tévesen került honlapunkon feltüntetésre. Ha valamely termék akciós értékesítésben vesz részt és a termék kedvezmény nélküli ára (Eredeti ár), az akciós kedvezmény mértéke, és a honlapunkon feltüntetett Akciós ár az akciós kedvezmény mértékétől eltérő (annál kisebb), nyilvánvalóan tévesnek tekintendő. Kérjük ilyen esetekben vásárlásuk előtt keressék meg ügyfélszolgálatunkat.

  15. Kuponos kedvezmények

    Szolgáltató boltjaiban és/vagy webáruházában felhasználható és érvényesíthető kuponok:

    1. A százalékos kedvezményt nyújtó kuponok kedvezménye és az érintett termékért fizetendő kedvezményes ár minden esetben az Eredeti árból kerül kiszámításra, az online vagy más kedvezmény és a kupon által biztosított kedvezmény nem vonható össze. Két kedvezmény közül mindig a magasabb érvényesíthető.
    2. A vásárlás végösszegét csökkentő kuponok összege a megvásárolni kívánt termékekből összeállított kosár egyéb kedvezményekkel csökkentett fizetendő árából kerülnek levonásra.
    3. Az összeghatár eléréséhez kötött kuponok esetén a megvásárolni kívánt termékekből összeállított kosár egyéb kedvezményekkel csökkentett fizetendő végösszege a mérvadó.

    Az egyes kuponokra érvényes részletes tájékoztatást, az érintett termékek körét és a fenti szabályok alóli esetleges kivételeket az adott kuponra vonatkozó leírás és szabályzat tartalmazza.

  16. A termékek mellett feltüntetett képek illusztrációk, minden esetben a termékleírás tartalmazza a termék jellemzőit. A weboldalon megjelentetett borítókép és termékleírás eltérése esetén a termékleírás tartalma az irányadó (azaz a termékleírás szerinti termék vásárolható meg). A termékről készült borítóképet illusztrációként és a vásárlók pontosabb tájékoztatása érdekében jeleníti meg a Szolgáltató. A termék eredeti borítóképét az adott termék kiadója/forgalmazója bocsátotta a Szolgáltató rendelkezésére.

    Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a vonatkozó jogszabályok, elsődlegesen a 45/2014. (II. 26.) kormányrendeletben, a 373/2021. (VI. 30.) kormányrendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak.

  17. Antikvár kötet vásárlásával kapcsolatban a Szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy az antikvár kötet ezen minőségéből eredően eseti jellemzőkkel bír aktuális (használt) állapotából eredően.

    Az antikvár kötetek mellett található kép többnyire illusztráció, a könyv borítója ettől eltérhet! Ha az adott kötetet saját képpel rögzíti az antikvárium, azt általában feltünteti a termékleírásban. Az antikvár kötet jellemzőit, így például, ha a kötetnek bármely sérülése van, vagy az antikvár kötetben, vagy annak borítóján bármilyen utólagos beírás szerepel (pl. munkafüzet esetén már kitöltött példány), vagy dedikált a példány, azt a szöveges termékleírás tartalmazza. Ha az antikvár kötetet szemléltető borítókép és a termékleírás között eltérés adódik (pl. a borítóképen dedikálás szerepel, azonban a termékleírás ezt nem tartalmazza), antikvár kötet esetén is a termékleírás tartalma az irányadó (azaz a termékleírás szerinti kötet vásárolható meg). Azonos szerzőjű és című antikvár könyveknél több példány esetén Szolgáltató csak egyet tüntet fel képpel.

    Azonos szerzőjű és című antikvár kötetek esetén a Szolgáltatónál aktuálisan elérhető legolcsóbb és a legdrágább antikvár kötet ára kerül feltüntetésre. Az egyes megvásárolható példányok pontos, egyedi árai a megadott két összeg között kerültek meghatározásra és a termékek mellett szerepelnek. Ezek megtekintéséhez és a kötetek részletes listázásához a Kosár gomb helyén lévő, az elérhető példányszámot mutató zöld gombra kell kattintani. Ezt követően lehet kiválasztani és kosárba tenni a leírás alapján kiválasztott példányt.

  18. Ajándékkereső szolgáltatás igénybevétele esetén a Felhasználó a szolgáltatás által felkínált módon jelölheti ki az általa választott összeget és megajándékozandó személy-kategóriát, ez alapján az ajándékkereső szolgáltatás a Szolgáltató által adott kategóriákhoz kapcsoltan összeállított terméklistából ad a Felhasználó által megjelölt kategória szerinti javaslatokat (ajándéktippeket). Ha a Felhasználó ezt követően a felkínált terméket meg kívánja vásárolni, a vásárlásra vonatkozó általános szabályok szerint járhat el.

    A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások igénybevételének további feltételei a www.bookline.hu oldalon az Ügyfélszolgálat menüpontban, a Bookline ajándékkártyákra vonatkozó feltételek a https://bookline.hu/news/news.action?id=26856 aloldalon olvashatóak.

  19. Korhatáros termékek: A hatályos jogszabályok értelmében tilos Magyarországon 18 életévet be nem töltött személy részére alkohol- valamint szexuális tartalmú terméket értékesíteni, tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg. Amennyiben a Felhasználó a regisztráció során megadta születési évét, úgy alkohol- vagy szexuális tartalmú termék, valamint pornográf, szexualitást öncélúan ábrázoló, születési nemnek megfelelő önazonosságtól eltérő, nem megváltoztatását, homoszexualitást népszerűsítő, megjelenítő termék megrendelése esetén azt a Szolgáltató érvényes nyilatkozatnak tekinti a tekintetben, hogy jogosult-e a Felhasználó részére a megrendelt termék értékesítésére. Ellenkező esetben a Felhasználónak az adott termék megrendelésekor külön nyilatkozatot kell kitöltenie életkorára vonatkozólag. A Felhasználó teljes körű szavatosságot vállal az előző bekezdésben hivatkozott, a regisztrációkor megadott felhasználói adatok valóságtartalmáért. Amennyiben utóbb kiderül, hogy az általa megadott adatok bármelyike, így különösen alkohol- vagy szexuális tartalmú, továbbá pornográf, szexualitást öncélúan ábrázoló, születési nemnek megfelelő önazonosságtól eltérő, nem megváltoztatását, homoszexualitást népszerűsítő, megjelenítő termék megrendelése esetén a Felhasználó által megadott életkor nem felelt meg a valóságnak, és ebből a Szolgáltatót bármilyen kár éri illetőleg a Szolgáltatóval szemben bármilyen joghátrányt érvényesítenek, a Felhasználó köteles a Szolgáltatóval szemben maradéktalanul helytállni, és a Szolgáltató fenntartja jogát, hogy a Felhasználóval szemben kártérítési igényt érvényesítsen.

IV. A Szolgáltató által közintézményeknek biztosított fizetési rendszer

Közintézmény jelen IV. Fejezet értelmezése során: az állami vagy önkormányzati fenntartású intézmény.

  1. Ha közintézmény átutalással kíván Szolgáltatótól valamely terméket megrendelni, elsőként Szolgáltató ügyfélszolgálatán telefonon, vagy e-mailben jelezni kell, hogy a közintézményekre vonatkozó Általános Szerződési Feltételek szerint kíván eljárni. Ezt követően Szolgáltató ügyfélszolgálata megküldi a fizetési mód beállításához szükséges dokumentációt (adatkérő lapot) a közintézmény részéről kapcsolattartásra megadott elérhetőségen legfeljebb harminc (30) napon belül. A megküldött dokumentáció kézhezvételét követően, ha azt a közintézmény megfelelően kitölti, és cégszerű aláírással ellátva visszaküldi, Szolgáltató ügyfélszolgálata ennek alapján beállítja lehetőség szerinti legrövidebb időn belül (általában 5 – 7 munkanapon belül) informatikai rendszerében a közintézményi opciót a közintézmény által létrehozott és a dokumentációban rögzített regisztrációhoz. Az opció beállításának további feltétele, hogy a kitöltött dokumentáció alapján megállapítható, hogy az igénylő közintézménynek minősül, illetőleg a közintézményi opciót igénybe veheti.
  2. Az opció beállításáról Szolgáltató e-mailben értesítést küld az igénylő közintézmény részére, amely ezt követően vásárolhat, adhat le megrendelést átutalásos fizetéssel. Az átutalásos fizetés kizárólag futáros házhoz szállítás átvételi módhoz választható ki. A regisztrációt a közintézménynek, mint jogi személynek kell megtennie. A közintézményi opció Szolgáltató ezen e-mailjétől számított egy (1) évig hatályos / vehető igénybe, és kizárólag belföldi címre megadott szállítás teljesítését vállalja Szolgáltató.
  3. A közintézményi opció alapján a fizetés átutalással is teljesíthető. Fizetési határidő legfeljebb a megrendelt termék (csomag) átvételét követő harminc (30) nap. Fizetési késedelem esetén Szolgáltató a további megrendelések teljesítését mindaddig felfüggesztheti – egyéb jogkövetkezmények mellett – ameddig a hátralékos számla kiegyenlítésre nem kerül. Ha a közintézmény a megrendelt terméket (csomagot) nem veszi át, az a közintézmény általi elállásnak minősül.
  4. A termék (csomag) megrendelésére, a szerződés létrejöttére, feltételeire egyebekben Szolgáltató Általános Szerződési Feltételeinek rendelkezései alkalmazandóak.

V. Bookline Reader

A Szolgáltató által üzemeltetett Bookline Reader e-könyvolvasó alkalmazásra (továbbiakban: „Alkalmazás”) vonatkozó szabályok

  1. Az Alkalmazás általános leírása
    1. Az Alkalmazás célja és funkciója:

      Az Alkalmazás közvetlen hozzáférést biztosít az Alkalmazáson belül és a Webáruházban megvásárolt és letöltött e-könyvekhez és azok olvasásához, továbbá lehetőséget biztosít a más forrásból származó, azaz más szolgáltatótól vásárolt, díjmentesen elérhető adatbázisból letöltött vagy a Felhasználó által létrehozott e-könyvek importálására is, melyet követően azokra is elérhetővé válnak a Szolgáltatótól vásárolt e-könyvekre elérhető szolgáltatások.

      Az Alkalmazásban vásárolt e-könyvekre a Webáruházban vásárolt e-könyvekre érvényes szabályok érvényesek beleértve a felmondási jogot is.

      Az Alkalmazásban elérhető szolgáltatások:

      • A Szolgáltatótól megvásárolt és letöltött, és/vagy importált e-könyvek online és offline olvasása az olvasáshoz szükséges funkciókkal a letöltést követően;
      • A megvásárolt és/vagy importált e-könyvek csoportosítása, gyűjteménybe rendezése;
      • A Webáruház Alkalmazásból elérhető e-könyvkínálatából e-könyv vásárlása;
      • A Webáruházban vagy a Webáruház Alkalmazásból megvásárolt e-könyvek letöltése;
      • A Webáruház kínálatában elérhető e-könyvek csillagos osztályozása és szöveges értékelése.

      Korlátozás: Az Alkalmazásban történő vásárlás és a vásárlási folyamat lépései kizárólag az Alkalmazás Google Play áruházból letölthető verzióiban érhető el, az Apple Store-ból letölthető verziókban nem.

      E-könyv olvasó olvasási funkciói: betűméret, betűtípus, háttérszín, lapozás és könyvjelző beállítása. Jegyzet, Fordítás, Keresés és megosztási lehetőségek használata.

      Letöltés, importálás: A megvásárolt e-könyvek letölthetőek a Felhasználó mobileszközére. Az importálás a mobileszközön (annak belső vagy csatlakoztatott külső memóriájában) tárolt, más forrásból származó e-könyvek beolvasását, az Alkalmazás által olvashatóvá tételét teszi lehetővé.

    2. Az alkalmazás kompatibilitása:

      Az Alkalmazás által kezelt formátumok: epub, pdf

      Az Alkalmazás aktuálisan elérhető legfrissebb verziója letölthető az Apple Store-ból illetve a Google Play áruházból, melyek csak az Alkalmazás futtatására alkalmas, azzal kompatibilis, annak megfelelő operációsrendszerrel rendelkező eszközökre ajánlják fel a letöltés és a telepítés lehetőségét.

    3. Az Alkalmazás telepítése használati útmutató és telepítési utasítás nélkül automatikusan megtörténik a store-okon belül a telepítési gomb megnyomásával.
    4. Az Alkalmazás ügyfélszolgálati támogatása: A Webáruház ügyfélszolgálatán, az info@bookline.hu címen, valamint a 06-1-235-60-70-es telefonszámon.

      Az ügyfélszolgálat és panaszkezelés nyelve: magyar.

    5. Az Alkalmazás frissítései:

      A Felhasználó az Apple Store és Google Play Áruház által (ezen alkalmazások megfelelő beállítása esetén) értesítést kap az Alkalmazás olyan frissítéseiről – ideértve a biztonsági frissítéseket is –, amelyek az Alkalmazás szerződésszerűségének fenntartásához szükségesek, valamint megkapja azokat. Ha az Alkalmazásra automatikus frissítést állít be a készülékén a Felhasználó, akkor a frissítés automatikusan meg is fog történni. Ezen túlmenően, ha új verzió érhető el, akkor erről az Alkalmazás egy információs üzenetet jelenít meg az Alkalmazáson belül, belső értesítés formájában. Ha az Alkalmazás frissítése a további biztonságos használathoz elengedhetetlenné válik, az Alkalmazás frissítése nélküli használata letiltásra kerül.

      A Szolgáltató a frissítés elérhetővé tételét mindaddig biztosítja, amíg az Alkalmazást a store-ból el nem távolítja, vagy inaktiválja.

  2. Az Alkalmazás igénybevétele
    1. Az Alkalmazás szolgáltatásainak teljes köre kizárólag a Szolgáltató regisztrált felhasználói számára, belépés után érhető el. Az Alkalmazás elérhető és letölthető a Google Play Áruházban és az Apple Store-ban.

      Regisztráció és belépés nélkül elérhetőek az alapértelmezett gyűjtemények, a Felhasználó által az Alkalmazásba importált e-könyvek online és offline olvasása és az olvasáshoz kapcsolódó funkciók, a megosztás lehetőségét kivéve.

      Az Alkalmazásba történő belépéssel, annak használatával, illetve a regisztrációval Felhasználó elfogadja az Alkalmazás használatának feltételeit, és elismeri, hogy az Alkalmazást a saját felelősségére használja.

      1. a. Belépés: A belépés lehetséges a Webáruházban létrehozott regisztrációval, Google, Apple vagy Facebook fiókkal, illetve az Alkalmazásban létrehozott regisztrációval.
      2. b. Regisztráció: Az Alkalmazásban létrehozott regisztráció egyenértékű egy Webáruházban létrehozott regisztrációval. Ennek megfelelően Felhasználó a megadott adataival a Webáruházban is be tud jelentkezni és bejelentkezés után használni tudja a Webáruház szolgáltatásait. Az e-könyv vásárlásokra vonatkozó információk, a vásárlásokért kapott törzsvásárlói pontok mennyisége, a Kívánságlistával kapcsolatos aktivitások, valamint a Felhasználó csillagos és szöveges e-könyv értékelései megjelennek a Szolgáltató egységes háttérrendszerében: az Alkalmazás használatbavételét követően az Alkalmazásban és a Webáruház fiókban is elérhetők az említett adatok függetlenül attól, hogy azok melyik felület (a Webáruház vagy az Alkalmazás) használata során és az Alkalmazás használatbavétele előtt vagy azt követően keletkeztek-e.
      3. c. Rendelések megtekintése: Az Alkalmazásban a rendelések adatainak megtekintésére nincs mód, a „Rendeléseim” menüpont tovább irányítja a Felhasználót a Webáruházba, ahol a fiókjába belépve tekintheti meg rendeléseit.
      4. d. Hibajelentés: Az Alkalmazás működésével kapcsolatos hiba Alkalmazáson keresztüli bejelentése során az Alkalmazás a hiba kivizsgálásához és a hibát bejelentő Felhasználóval történő kapcsolatfelvételhez szükséges adatokat (az Alkalmazás futtatásához használt eszköz típusa, az eszközön futó operációs rendszer neve és verziószáma, az Alkalmazás verziószáma és a Felhasználó azonosítója) automatikusan elküldi Szolgáltató számára.
      5. e. Regisztráció törlése: Az Alkalmazásban használt regisztráció törlése, mely az ügyfélszolgálaton keresztül kérhető, minden esetben a Webáruházban létrejött regisztráció és az ott tárolt adatok törlését is jelenti.
      6. f. Kilépés, az Alkalmazás törlése: A „Kilépés” gomb használatával Felhasználó kilép az alkalmazásból, regisztrációja azonban nem szűnik meg, azt az Alkalmazásba vagy a Webáruházban történő belépéssel bármikor újra használni tudja. Az Alkalmazás törlése a Kilépéshez hasonlóan nem szünteti meg Felhasználó regisztrációját, az a Webáruházban, vagy az Alkalmazás újra telepítése után bármikor használható.

        Felhasználó jogosult és köteles az Alkalmazást rendeltetésének megfelelően, az ahhoz szükséges technikai feltételek figyelembevételével használni. Felhasználó a szolgáltatás rendeltetésszerű használatáért fokozott felelőséggel tartozik. A Felhasználó által igénybe vett Alkalmazás használatára Felhasználó csak saját maga jogosult, a használati jog harmadik személy részére való átengedése tilos.

        Felhasználó köteles továbbá az Alkalmazásban történő regisztrációkor, illetve a szolgáltatásainak igénybevételekor saját valós adatait helyesen megadni. Felhasználó adatainak valóságát a Szolgáltató nem vizsgálja, azok valódiságáért, helyességéért nem felel.

        Felhasználó felelőssége és kötelessége az általa használt elektronikus eszköze, illetve az eszközön tárolt adatok biztonságának és védelmének biztosítása. Felhasználó köteles az Alkalmazás használatához szükséges azonosítókat, jelszavát bizalmasan kezelni, a jogosulatlan használatból eredő károkért Felhasználó felel, amennyiben elmulasztotta az ezek titokban tartása érdekében szükséges biztonsági intézkedéseket megtenni.

        Felhasználó kijelenti, hogy tudomásul vette, hogy a Szolgáltató szolgáltatásait teljeskörűen csak a megfelelő technikai feltételek mellett (stabil, folyamatosan rendelkezésre álló, hálózati hibáktól és csomagvesztésektől mentes, minimum 1,5 mbps sebességű internet kapcsolat; megfelelő, az Alkalmazás futtatására alkalmas operációs rendszerrel rendelkező eszköz) tudja igénybe venni, ellenkező esetben a Szolgáltató szolgáltatását nem tudja igénybe venni.

        Felhasználót terheli minden felelősség az Alkalmazás használatából eredő, a szolgáltatást igénybe vevő készüléken bekövetkező károsodásért, meghibásodásért és/vagy adatvesztésért. A Szolgáltató az Alkalmazás használatával összefüggésben javasolja, hogy Felhasználó tegyen meg minden szükséges óvintézkedést, telepítse az általa használt eszközön futó operációs rendszer biztonsági frissítéseit.

        Mindenkor tilos a jogtalan behatolás és annak megkísérlése az Alkalmazás felületére, annak szervereire és hálózataiba, és/vagy a Szolgáltató más egyéb számítógépes rendszereibe, melyek az Alkalmazáshoz kapcsolódnak.

    2. A Szolgáltató az Alkalmazást a letöltés időpontjától, a Play Áruházból és az Apple Store-ból letölthetőként teszi elérhetővé az 2.1. pont szerint regisztrált Felhasználó részére az ekkor rendelkezésre álló legfrissebb verzióban, amely megtörténtével Szolgáltató teljesített.
    3. Az Alkalmazást a Szolgáltató az 2.2. pont szerinti időponttól kezdődően az Alkalmazás megszüntetéséig, az Alkalmazás Felhasználó általi törléséig vagy a Felhasználónak a regisztráció törlésére irányuló kérelme teljesítéséig nyújtja az 2.1. pont szerint regisztrált Felhasználó részére.
    4. Az Alkalmazást a Szolgáltató jelenleg ellenérték nélkül teszi elérhetővé az 2.1. pont szerint regisztrált Felhasználó részére. Jelen rendelkezés nem zárja el Szolgáltatót attól, hogy az Alkalmazás használatáért a későbbiekben díjat számítson fel.
    5. A Szolgáltató jogosult az Alkalmazás használatával kapcsolatos feltételeket egyoldalúan megváltoztatni, módosítani vagy az Alkalmazást, annak jövőbeli elérhetőségének lehetőségét megszüntetni azzal, hogy a változtatásról, vagy megszüntetésről a Felhasználót elektronikus úton (az Alkalmazásban felugró – „pop up” – ablakkal, vagy más hasonló módon) a változás hatályba lépését megelőző ésszerű időben tájékoztatja.
  3. Felelősségkorlátozás
    1. Szolgáltató megtesz minden észszerű intézkedést az Alkalmazás biztonságos üzemeltetése érdekében, ennek érdekében gondoskodik az Alkalmazás biztonságos és a szolgáltatások stabil működése érdekében szükséges frissítésekről és azok Felhasználó számára elérhetővé tételéről, és a telepítésének szükségességéről minden esetben tájékoztatja a Felhasználót a fenti 1.5. pont szerint.

      Hacsak jogszabály kötelezően alkalmazandó rendelkezése másként nem rendeli, Szolgáltató által elérhetővé tett frissítések telepítésének hiányából fakadó hibákért, szolgáltatáskimaradásért, esetleges adatvesztésért Szolgáltató felelősséget nem vállal.

    2. Szolgáltató nem vállal felelősséget továbbá azokért a károkért sem, amelyek az Alkalmazás létezéséből, használatából, használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, meghibásodásából, teljes egészére, vagy csak egy részére vonatkozó – akár előzetes értesítés nélküli – szüneteltetéséből, illetve a teljes leállításából, az Alkalmazásban elérhető tartalmak törléséből eredően, továbbá vonal-, vagy rendszerhibából, esetlegesen általa hordozott számítógépes vírusokból, valamint kém- és más kártékony programokból, vagy az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatása következtében keletkeztek, ezek tekintetében kártérítési kötelezettségét – a szándékosan okozott, emberi életet, testi épséget, vagy egészségben bekövetkezett károk kivételével – teljes egészében kizárja.
    3. Szolgáltató, a szolgáltatás tárgyában (ideértve az eszközben / hardverben, amelyre az Alkalmazás került, illetve az eszközön lévő szoftvert is) bekövetkezett kárért akkor felel, ha a Felhasználó (jogosult) bizonyítja, hogy a Szolgáltató a kárt szándékos szerződésszegéssel okozta, vagy elmulasztotta a tájékoztatást a szolgáltatás olyan lényeges tulajdonságáról, amelyet a Felhasználó (jogosult) nem ismert.

      Szolgáltató kártérítési felelősségét kizárja a Felhasználó (jogosult) vagyonában keletkezett egyéb károk és az elmaradt vagyoni előny tekintetében.

VI. Egyéb rendelkezések

  1. Adatgyűjtés: Szolgáltató rendszere a Felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet melyek nem kapcsolhatóak össze a Felhasználó által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.
  2. Hírlevélküldés: A Szolgáltató jogosult a Felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklámlevelet küldeni, amennyiben a Felhasználó a regisztrációkor a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen, egyértelműen, kifejezetten és önkéntesen hozzájárult. A Szolgáltató nem köteles ellenőrizni, hogy a Felhasználó által a regisztrációkor illetőleg a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak illetőleg helytállóak. A hírlevél küldéssel kapcsolatos részletes szabályokat Szolgáltató adatkezelési szabályzata tartalmazza.
  3. Kosárelhagyó e-mail: Ha a Felhasználó terméket tesz a kosarába, de arra nem ad le rendelést, akkor az utolsó kosárba tételtől számított egy (1) óra elteltével kosárelhagyó e-mailt kap. A kosárelhagyó e-mailben az e-mail kiküldésének pillanatában a Felhasználó kosarában megtalálható termékek vannak. A Felhasználó kattintásra visszakerül a kosarához (ha nincs bejelentkezve, ehhez be kell jelentkeznie). Egy Felhasználó egy nap legfeljebb egy (1) kosárelhagyó e-mailt kaphat. A Felhasználó a kosárelhagyó e-mailben megjelölt elérhetőségen leiratkozhat a kosárelhagyó e-mailekről.
  4. Etikai kódex: A Szolgáltató működése során figyelembe veszi a Magyar Reklámszövetség és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének etikai kódexét.
  5. Értékelések: Az árukhoz kapcsolódó értékelések, kritikák és egyéb kapcsolódó vélemények minden esetben a Webáruház regisztrált Felhasználóinak álláspontját tükrözik, tartalmukért a Szolgáltató nem vállal felelősséget. Értékelést, véleményt kizárólag regisztrált Felhasználók adhatnak le, Szolgáltató nem vizsgálja, hogy az értékelést leadó, kritikát, véleményt író Felhasználó megvásárolta-e, használta-e az érintett árut.  Az értékelés, vélemény, kritika alapja más forrásból (pl. bolti vásárlás), vagy más általi vásárlásból (pl. ajándékozásból) származó áru használata, ismerete is lehet. A Szolgáltató fenntartja a jogot a közízlést, üzleti érdekeit vagy törvényt sértő vélemények törlésére.
  6. Ügyfélszolgálat: Megrendelésével kapcsolatos bármilyen kérdésével, észrevételével forduljon a Szolgáltató székhelyén működő ügyfélszolgálat munkatársaihoz az info@bookline.hu címen, illetve a +36-1-235-60-70-es telefonszámon a honlapon jelzett időpontban.
  7. Panaszkezelés: Fogyasztói panaszügyintézés írásban ill. telefonon történik az ügyfélszolgálaton keresztül, az info@bookline.hu címen, a Webáruház Ügyfélszolgálat menüjéből elérhető űrlapon keresztül, valamint a +36-1-235-60-70-es telefonszámon.

    A panaszkezelés nyelve: magyar.
  8. Obszcén kommunikáció: A Szolgáltató fenntartja a jogot az obszcén, trágár, az emberi méltóságot sértő panaszbejelentések kivizsgálásának mellőzésére, illetve a panaszügyintézés megszakítására, amely esetben a Szolgáltató semmilyen formában sem vállal felelősséget a panaszbejelentőt a panasz kivizsgálásának elmaradása miatt ért kárért.
  9. Fogyasztóvédelem: Amennyiben a fogyasztónak minősülő Felhasználó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztók a területileg illetékes fővárosi és vármegyei kormányhivatalokhoz is fordulhatnak. A kormányhivatalok elérhetőségei megtalálhatók a https://www.kormanyhivatal.hu/hu/elerhetosegek honlapon.
  10. Békéltető Testületek 1: A Szolgáltatóval szemben felmerülő vitás ügyek (fogyasztói jogvita) egyszerű, gyors, bíróságon kívüli rendezése céljából békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A Szolgáltatót a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli. A Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület:

    Budapesti Békéltető Testület:

    1016 Budapest, Krisztina körút 99. I. emelet 111.;
    levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.:10
    Telefonszáma: (1) 488-2131
    E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu;
    Honlapcím: www.bekeltet.bkik.hu

  11. Békéltető Testületek 2:

    Lakcím szerint illetékes békéltető testületek:

    A békéltető testületek illetékességi területe

    Békéltető testület neve

    Békéltető testület székhelye

    Illetékességi terület

    Budapesti Békéltető Testület

    Budapest

    Budapest

    Baranya Vármegyei Békéltető Testület

    Pécs

    Baranya vármegye,
    Somogy vármegye,
    Tolna vármegye

    Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei
    Békéltető Testület

    Miskolc

    Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye,
    Heves vármegye,
    Nógrád vármegye

    Csongrád-Csanád Vármegyei
    Békéltető Testület

    Szeged

    Békés vármegye,
    Bács-Kiskun vármegye,
    Csongrád-Csanád vármegye

    Fejér Vármegyei Békéltető Testület

    Székesfehérvár

    Fejér vármegye,
    Komárom-Esztergom vármegye,
    Veszprém vármegye

    Győr-Moson-Sopron Vármegyei
    Békéltető Testület

    Győr

    Győr-Moson-Sopron vármegye,
    Vas vármegye,
    Zala vármegye

    Hajdú-Bihar Vármegyei Békéltető Testület

    Debrecen

    Jász-Nagykun-Szolnok vármegye,
    Hajdú-Bihar vármegye,
    Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

    Pest Vármegyei Békéltető Testület

    Budapest

    Pest vármegye

    Baranya Vármegyei Békéltető Testület:

    Címe: 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36.
    Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109.
    Telefonszáma: (72) 507-154
    Elnök: Dr. Gőbölös Réka
    E-mail cím: info@baranyabekeltetes.hu, kerelem@baranyabekeltetes.hu
    Honlapcím: www.baranyabekeltetes.hu

    Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Békéltető Testület

    Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
    Levelezési cím: 3501 Miskolc, Pf.: 376
    Telefonszáma: (46) 501-090
    Elnök: Dr. Tulipán Péter
    E-mail cím: bekeltetes@bokik.hu
    Honlapcím: www.bekeltetes.borsodmegye.hu

    Budapesti Békéltető Testület:

    Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. I. em. 111.
    Levelezési cím: 1253 Budapest Pf.  10.
    Telefonszáma: (1) 488-2131
    Elnök: dr. Inzelt Éva Veronika
    E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
    Honlapcím: www.bekeltet.bkik.hu

    Csongrád-Csanád Vármegyei Békéltető Testület:

    Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
    Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék
    Fax száma: (62) 426-149
    Elnök: Dr. Horváth Péter Károly
    E-mail cím: bekelteto.testulet@csmkik.hu
    Honlapcím: www.bekeltetes-csongrad.hu

    Fejér Vármegyei Békéltető Testület

    Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér 4-6.
    Telefonszáma: (22) 510-310
    Elnök: Dr. Csapó Csilla 
    E-mail cím: bekeltetes@fmkik.hu
    Honlapcím: www.bekeltetesfejer.hu

    Győr-Moson-Sopron Vármegyei Békéltető Testület:

    Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
    Telefonszáma: (96) 520-217
    Elnök: Dr. Bagoly Beáta
    E-mail cím: bekelteto.testulet@gymsmkik.hu
    Honlapcím: gymsmkik.hu/bekelteto. bekeltetesgyor.hu

    Hajdú-Bihar Vármegyei Békéltető Testület

    Címe: 4025 Debrecen Vörösmarty u. 13-15.
    Telefonszáma: (52) 500-710; (52) 500-745
    Fax száma: (52) 500-720
    Elnök: Dr. Hajnal Zsolt
    E-mail cím: bekelteto@hbkik.hu
    Honlapcím: https://www.hbmbekeltetes.hu

    Pest Vármegyei Békéltető Testület

    Címe: 1055 Budapest, Balassi Bálint utca 25. IV/2.
    Telefonszáma: (1)-792-7881
    Elnök: dr. Koncz Pál
    E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu
    Honlapcím: www.pestmegyeibekelteto.hu; www.panaszrendezes.hu

  12. Ha a vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban panasszal kíván élni, akkor igénybe veheti az online vitarendezési platformot (ODR), amely ide kattintva érhető el. A platformon regisztrációt követően, a Szolgáltató e-mail címének (info@bookline.hu) megadása mellett küldhető be panasz.

Hatályos visszavonásig és/vagy módosításáig. Rendelkezéseit csak a hatálybalépését követően kötött szerződésekre kell alkalmazni, korábbi szerződésekre a hatályba lépést megelőző általános szerződési feltételek rendelkezései az irányadóak.

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára