A sakkozás nemcsak játék, hanem gondolkodásmód is, amely már kisgyerekkorban elsajátítható, majd az élet számos területén sikerrel hasznosítható. Univerzális agytréning, amely logikus gondolkodásra tanít, fejleszti a problémamegoldó képességet, és szárnyakat ad a kreativitásnak. Polgár Judit könyvei mindezt mesével, rímekkel, játékos feladatokkal teszik, miközben a sakk szabályait is bemutatják.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Sakkpalota. Abban lakott a király és a királynő... Így kezdődik a mese, amelynek szereplőire megannyi kaland és megoldásra váró rejtély vár. A Kalandozás a sakktáblán című kötetben megismerjük a Sakkpalota lakóit, megtanuljuk, hogyan tájékozódjunk a sakktáblán, és rajzolunk, színezünk, verselünk.

[product 22:296210]
[product 22:296286]
[product 22:296296]

Tovább a teljes önéletrajzhoz

Polgár Judit - Minden idők legjobb női sakkozója

A történelem legjobb női sakkozója 9 éves korában nyerte első nemzetközi versenyét, korosztályos világbajnok volt a fiúk között, a nemzetközi nagymester címet 15 éves és 4 hónapos korában szerezte meg, ezzel a legendás Bobby Fischer rekordját megdöntve minden idők legfiatalabb nagymestere lett. A 2005-ös világbajnoki döntőn a férfi világbajnoki címért játszhatott. Guinness rekordot állított fel azzal, hogy több mint 26 éven át megszakítás nélkül vezette a női világranglistát. A női csapat tagjaként két olimpiai bajnoki címet szerzett, nyolcszor kapott sakk Oscar-díjat, az évszázad sakkozó nőjének választották, a Magyar Tehetség Nagykövete címet adományozták neki, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének közgyűlése beválasztotta tagjai közé, és sport kategóriában megkapta a Prima Primissima díjat. A 2014-es Sakk Olimpiai ezüstérem megnyerését követően visszavonult a versenysakkozástól, hogy figyelmét a sportág népszerűsítésére, alapítványa gondozására, az oktatási programja fejlesztésére, és családjára összpontosíthassa. A 2012-ben útjára indított Polgár Judit Sakk Alapítvány dolgozta ki a Sakkpalota oktatási programot, amely bekerült a hivatalos Nemzeti Alaptantervbe. A 2015-ös Európa-bajnokságon már a magyar férfi sakk válogatott kapitányaként vezette a dobogóra a nemzeti együttest. 2016 novemberétől UN Women Planet 50-50 Champion az esélyegyenlőségért. A Világsakkfesztivál megálmodója és kreatív igazgatója.

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára