bookline top50 - Magyarország első hivatalos könyvsikerlistája

A Bookline TOP 50 elkészítésével az volt a célunk, hogy egy olyan objektív sikerlistát hozzunk létre, ami jelenleg nem elérhető a magyar piacon. Reméljük, hogy a sikerlista a szakmán túl az olvasók számára is segítséget és megbízható iránytűt jelent majd.

A Bookline 2010. október 1-étől havi rendszerességgel közzéteszi hivatalos könyvsikerlistáját, amely jellegét tekintve hiánypótló összesítés a magyar könyvpiacon. A havi bontású lista tartalmazza az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így alkalmas a piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. A Bookline TOP 50 segítségével figyelemmel kísérhetővé válik az olvasói érdeklődés iránya és főbb preferenciái, hosszú távon jelzi az olvasási szokások, a különböző műfajokhoz való viszonyulás alakulását.

A Bookline TOP 50 könyvsikerlista a Bookline.hu magyarországi könyveladásai alapján, automatikusan készül, az adott hónap eladásai szerint. A lista generálása során a rendszer kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a lista generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.