Kiemelt ajánlataink:

[product 22:281651,22:279830,22:281742,22:280996,22:281942]

A Könyvesblog ajánlata

Bolyongtál már órákig a könyvesboltokban karácsonykor, mert nem tudtad, hogy a rengeteg érdekes cím között mégis mit ajándékozz a mostanában sokat szemtelenkedő gyerekednek, az osztályon dolgozó, a céges angyalkázáson kihúzott senior accountnak vagy az önmagát a káromkodásban és hússütésben is Gordon Ramsaynek tekintő apósnak? A Könyvesbloggal hosszú évek óta így töltjük a decembert, ezért most hétről-hétre megpróbálunk segíteni, hogy végre időben elkezdjük tervezni a könyvajándékokat. Jönnek a listáink a klasszikusoktól a szakácskönyveken és krimiken át a legjobb regényekig.

Valuska László
A Könyvesblog szerkesztője

Mesék és regények kicsiknek, tiniknek

Bár régen minden jobb volt a brit tudósok szerint, a gyerekkönyvek világára ez biztos nem igaz! Orrfújós mese, a legszebb mosoly, egy geeksiker, a világ legszuperebb intergalaktikus útikalauza is felbukkan Benedek Elek mellett.
A gyerekek végre tök normális olvasók lehetnek, irigyeljük őket.

Égetnivalóan jó szakácskönyvek

Kétféle embernek veszünk karácsonyi ajándékként szakácskönyvet, az egyik már akkor zavarban van, ha egy rántottát össze kell dobnia, a másiknak a szuvidolás volt a jele az óvodában. Mindkettőnek szerezhetünk nagy örömöt, ám halálosan meg is sérthetjük őket, ha az ajándékozott szakács képességeit alábecsüljük.

Színes tintákról álmodom

2015, sőt a 2010-es évek legnagyobb könyvpiaci szenzációja kétségkívül a felnőttszínezők forradalma volt. A színes ceruzát egy skót illusztrátor, Johanna Basford tette újra trendivé: Titkos kert című színezőjével műfajt teremtett, a kiadók pedig hamar meglovagolták az új őrületet. Ma már mindenféle felnőttszínezőt találunk a piacon a fétistől a hipszteren át az ügyvédeknek szólóig, és persze magyar alkotók kifestőiből sincs hiány. A színezés gondűző, stresszoldó hatásáról ráadásul a pszichológusok is ódákat zengenek, úgyhogy egy felnőttszínező épp ideális ajándék lehet az állandóan stresszes kolléganőnek.

Az élet a legnagyobb rendező

A kiemelkedő személyiségek életrajzai, az izgalmas Guiness-rekordok, a pszichológiai, művészeti és politikai témájú könyvek mellett az irodalmi Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics, tényfeltáró újságíró írását is megtalálod nálunk. Válassz olyan könyveket karácsonyra, melyek egytől egyig bizonyítják, hogy az élet a legnagyobb rendező!

A világirodalom legszórakoztatóbb oldala

Zavarba ejtő az a sokszínűség, amely a külföldi szerzők polcai előtt várja az olvasót. Válaszd netán a dzsinnekkel harcoló kertész legendáját, emeld le a hétköznapokba belesimuló átlagember megrendítő meséjét, kapd le a friss Nobel-díjas sodró lendületű kötetét, vagy egy nagy kanyarral kötelezd el magad az árulást központi témává emelő kriminél! Olyan dilemma ez, ahol nem lehet rosszul választani.

Star Wars minden mennyiségben

2005 óta kis túlzással az egész világ azt várja, hogy az erő újraébredjen, és legyőzze, ami a sötét oldalból megmaradt. J.J. Abrams idén decemberben minden önjelölt jedi álmát teljesíti, és újra űrhajóra ülteti Han Solót, a magyar kiadók pedig a premierig egy rakás új Star Wars könyvvel könnyítik meg a várakozást. Akad köztük gyerekkönyv és gigantikus Csillagok háborúja-enciklopédia is, igazi fanatikusoknak.

Irodalom, ahogy csak mi, magyarok tudjuk

Nincs jobb a hazainál, legyen szó akár gasztronómiáról, akár szépirodalomról. Polcunkra a magyar irodalom legjava került, bármelyik felé is nyújtod a kezed a könyvesboltban, nem hibázhatsz. Háborús traumaregény, az utóbbi idők legerősebb novellái, a jégbe fagyott közeljövő és egy Sztálinnal kekeckedő világhírű író is akad a listán, amelyen valószínűleg a jövő évi Aegon-díjas is rajta van.

E-könyv – Kattintás után mehet a fa alá

Valaki lemaradt az ajándéklistádról? Mégis eljön a kedvenc nagybácsid a karácsonyi ebédre? Inkább a forralt borozás foglalt le az adventi hetekben? Ha hiányzik egy ajándék, kattints e-könyveink listájára, ahol az izgalmas krimik, romantikus viszonyok, téli mesék várnak rád az utolsó pillanatban is.

Szolgáltatásainkkal könnyedén

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára