Khaled Hosseini:
És a hegyek visszhangozzák

2013 szépirodalmi szenzációja!

Megkapó és érzelmes családregény egy egzotikus világból

2013 szépirodalmi szenzációja – Khaled Hosseini új regénye a világ bestseller-listáinak élén! A 80 országban, 40 millió példányban eladott Papírsárkányok és Ezeregy tündöklő nap szerzőjének új regényét már az első hetekben világszerte több százezren olvasták.

[product 22:123570]

Néha le kell vágni egy ujjat, hogy megmentsük a kezet – áll tanulságként Khaled Hosseini afganisztáni-amerikai író harmadik regényében. Az "És a hegyek visszhangozzák" egy családtörténet keretében mesél azokról a döntésekről, amelyeknek következményei folyamatosan újjászületnek a következő nemzedékek életében, továbbörökítve a sorstragédiákat. Hosseini mestere a finoman szőtt mondatok mögött rejlő, mélyen emberi érzéseknek, így nem csoda, ha a Kabultól Párizsig repítő könyv hatására magunkba nézünk, és feltesszük a kérdést: mi mire lennénk képesek a családunkért?

A szerzőről

Hosseini Afganisztánban, Kabulban született 1965. március 4-én. 11 éves korában diplomata édesapja kiküldetése miatt a család Franciaországba költözött, négy évvel később pedig már amerikai menedékjogért folyamodtak. Hosseini csekély angoltudással folytatta tanulmányait egy amerikai iskolában, később viszont megkapta az amerikai állampolgárságot. Az egyetem elvégzése után Kaliforniában helyezkedett el orvosként, bár hivatását inkább az "előre elrendezett házassághoz" hasonlította. 2003-ban írta első regényét, a Papírsárkányokat, amelyet a szovjet háború előtti, békés Afganisztánban töltött gyermekkorának szép emlékei és az afganisztáni hazarák ihlették. A könyv sikerét követően felhagyott az orvosi praxissal, és minden idejét az írásnak szentelte. 2007-ben jelent meg 2. regénye, az Ezeregy tündöklő nap, amely szintén szülőhazájában játszódik. Jelenleg az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagykövete, továbbá a Khaled Hosseini alapítványon keresztül humanitárius tevékenységet folytat Afganisztánban. Észak-Kaliforniában él feleségével, Royával és két gyermekükkel, Haris-szel és Farah-val.

Hosseini a következőket nyilatkozta
2013. május 21-én megjelent könyvéről:

"Regényeimnek visszatérő központi eleme a család. Korábbi műveim lényegében az apaságról és az anyaságról szóló történetek voltak. Új könyvem is egy többgenerációs családregény: ezúttal fivérek és nővérek állnak a középpontban, az ő szeretetük, sérelmeik, csalásaik, becsületük, és egymás iránti önfeláldozásuk. Örömömre szolgál, hogy megoszthatom ezt a regényt az olvasókkal."
Khaled Hosseini

Új kiadásban megjelent:

[product 22:125144]

Khaled Hosseini nemzetközi áttörést hozó, 80 országban megjelent sikerkönyve, a Papírsárkányok egy nem mindennapi barátság felejthetetlen és megható története, ami egy tehetős fiú és a család szolgájának fia között szövődik egy pusztulásra ítélt ország végnapjaiban. A két fiút közös élményeik és kedvenc időtöltésük, a sárkányeregetés köti össze. Egy szörnyű esemény azonban örökre megváltoztatja életüket...

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára