2022 március

Több mint harminc új megjelenésű könyv a Bookline márciusi sikerlistáján

A Bookline márciusi sikerlistájára a megújulás és a tavasz hírnökeként is tekintünk, hiszen az ötven legkeresetteb cím között több mint harminc újonnan megjelent művet találunk. Sok olvasó érdeklődött az izgalmas és fordulatos romantikus történetek és krimik, illetve a szépirodalmi művek iránt, de továbbra is népszerűek az önismereti alkotások és a gyerekkönyvek, Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyve pedig 1205 napja van jelen a sikerlistán. De mely alkotások szerezték meg az első három helyezést?

A márciusi sikerlista első helyét Szujó Zoltán Öveket bekapcsolni! című könyve szerezte meg. Az ismert sportriporter több mint tíz éven keresztül utazott a Forma-1-es világbajnoksággal riporterként, majd további hét éven keresztül volt a hazai televíziós közvetítések kommentátora. Élményeit, történeteit foglalta össze a könyvben. Szujó Zoltán írását követi a sikerlistán Fábián Janka Árvízi napló című könyve. A népszerű író legújabb regényében az 1838-as pesti árvizet idézi fel, megismerhetjük azoknak a napoknak a történetét, amelyek sokak életét romba döntötte, de egyúttal az újrakezdés reményét is megcsillantotta. A Bookline márciusi sikerlistájának harmadik helyét Orvos-Tóth Noémi Szabad akarat című önismereti írása szerezte meg, legújabb könyvében a klinikai pszichológus a transzgenerációs elmélet mentén veszi sorra azokat a tényezőket, amik képesek hatni párkapcsolataink alakulására, meghatározzák a pénzhez, sikerhez fűződő viszonyunkat, befolyásolják a testi-lelki egészségünket, és előrevetítik, hogyan reagálunk a nehézségekre.

Márciusban sokak által keresett műfaj volt a krimi, a szépirodalom, valamint a gyerek- és ifjúsági irodalom. A bűnügyi történetek közül a legelőkelőbb helyet Jo Nesbo A Patkánysziget és más történetek című könyve szerezte meg. A skandináv krimik egyik legismertebb képviselője ezúttal az emberi küzdelmet állítja középpontba, novelláiban a hatalomért, az igazságért, a bosszúért vagy épp a családért folytatott harc jelenik meg, amelynek egyaránt vannak túlélői és áldozatai. Hasonlóan népszerű olvasmány volt Lee Child és Andrew Child könyve, az Inkább a halál, valamint Frei Tamás Agrárbárók című krimije is. Előbbi a Publishers Weekly értékelése szerint okos, stílusos, érzékletes akciójelenetekkel és drámai fordulatokkal teli mű, míg a 2015-ben megjelent sikerkönyv újrakiadásában Frei Tamás a kulisszák mögé pillantva a jelenkor Magyarországát próbálja megérteni.

A szépirodalmi alkotások közül sokan keresték a mai világirodalmi paletta egyik legnépszerűbb írójának, Margaret Atwoodnak a könyvét. Rendbomlás című novelláskötetében a szerző egy kanadai nő életét meséli el, a pillanatfelvételekként is értelmezhető történetek az ötvenes évektől napjainkig ívelnek, így téve ki egy teljes képet. Ugyancsak a sikerlistán szerepel Závada Pál Apfelbaum című könyve, amelynek kiindulópontja az a momentum, amikor a főszereplő búcsút vesz „családjától, szerelmeitől, addigi élete nagyváradi helyszíneitől, hogy a fenséges művészetek és eszmék csábítására zavaros vizekre evezzen a harmincas évek végének Berlinjében.” Závada Pál regénye mellett egy másik kortárs magyar író alkotását is érdemes kiemelni. Vámos Miklós Ötvénhét lépés című műve, ami a szerző 2022-ben indított Karcsú Könyvek című sorozatának első része, ami négy, különböző nemzedékből származó nő „életének végletes összegubancolódását” mutatja be.

A hónap legkeresettebb gyerekkönyve Bajzáth Mária mesepedagógus Kerek élet fája című alkotása lett. A sikerlista hatodik helyét megszerző mesekalendáriumból kiderül, miért nem szabad vetni bolondok napján ("Ne vess!"), melyik napon érdemes kincskeresésre indulni, de a könyvben olvashatunk Sárkányölő Szent Györgyről, Miklós püspökről, a mulatós kedvű szent Péterről, bölcs pásztorokról és fifikás királylányokról. Az előbb felsorolt jeles napok mellett a húsvéttal foglalkozó gyerekkönyvek is megtalálhatók a Bookline márciusi listáján. Ilyen a Manó Könyvek által kiadott A nagy tojásvadászat, illetve Lackfi János Igaz mese a húsvétról című alkotása is. A nagy tojásvadászatban a mesében szereplő Péterrel közösen kereshetik meg a gyerekek a kertben eldugott tojásokat, ugyanis a kötetben felhajtható fülek mögé rejtették a színes ajándékokat, Lackfi János szívmelengető meséjében pedig arra a kérdésre kaphatunk választ, hogy hogyan élt, mivel foglalkozott Isten fia az emberek között - és mi történt vele húsvétkor.

Bookline Kids néven megújult a 2014-ben alapított Szívünk rajta

A Bookline újonnan alapított gyerekkönyvajánló programja a Bookline Kids szakértőkből álló felnőtt és gyerekzsűrije minden hónapban kiválasztja a frissen megjelent alkotásokból a legizgalmasabbakat, és megosztja a kötetekkel kapcsolatos gondolatait. A zsűri tagjai között olyan szakértőkel találkozhatunk, mint Kádár Annamária, Priger Inez, Szél Dávid, M. Kácsor Zoltán, vagy Szinetár Dóra. A könyvajánló írások mellett a Bookline Kids oldalára látogatók az eddigieknél még hatékonyabban, korosztályok, valamint különböző élethelyzetek és tematikák mentén választhatják ki az esti olvasások következő kedvencét, ezzel segítve a szülőknek a könyválasztás folyamatát.

„Bookline-nál hiszünk abban, hogy a rendszeresen esti mesét hallgató gyerekek idővel önálló olvasóvá, majd olvasó felnőtté válnak. Ezért tartottuk fontosnak, hogy megújítsuk, továbbfejlesszük a Szívünk rajta programját annak érdekében, hogy még hasznosabban tudjuk hozzájárulni a közös olvasásokhoz. A 2022. áprilisában induló Bookline Kids az egyetlen olyan könyvajánló program lesz Magyarországon, amely havonta gyerekek és szakértő szülők bevonásával mutatja be a jobbnál jobb gyerekkönyveket, segít eligazodni a gyerekkönyvek birodalmában, segítségével a szülők testreszabott ajánlásokat kaphatnak” – mondta el a kezdeményezéssel kapcsolatban Sándor Gabriella, a Libri-Bookline Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatója.

Az programról több információt a Bookline Kids oldalán olvashatnak.

Szujó Zoltán: Öveket bekapcsolni! könyv
könyv

Öveket bekapcsolni! - Történetek a boxutcából

Az egyik legismertebb hazai sportriporter, Szujó Zoltán 11 éven át utazott a Forma-1-es világbajnoksággal riporterként, majd további 7 éven keresztül volt a hazai televíziós közvetítések vezető kom...

Online ár:

4 242 Ft

Eredeti ár: 4 990 Ft

Fábián Janka: Árvízi napló könyv

Online ár:

3 400 Ft

Eredeti ár: 3 999 Ft

Orvos-Tóth Noémi: Szabad akarat könyv

Online ár:

3 825 Ft

Eredeti ár: 4 499 Ft

Jorn Lier Horst: A barlanglakó e-Könyv
e-Könyv

A barlanglakó

William Wisting nyomozó szomszédját, a visszavonultan élő Viggo Hansent holtan találják a nappalijában, a bekapcsolt tévé előtt. Négy hónapja ül ott. Semmiféle nyom nem utal gyilkosságra, így az üg...

Online ár:

2 390 Ft

Jo Nesbo: A Patkánysziget és más történetek e-Könyv

Online ár:

2 990 Ft

Lee Child, Andrew Child: Inkább a halál e-Könyv

Online ár:

2 999 Ft

Drábik János: Az ukrán dráma e-Könyv

Online ár:

2 190 Ft

Bookline bemutatja: Top 50 és Top 10 – a magyar olvasók kedvencei

Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top 50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top 10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.

A toplistákról

A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára