2021 január

Újrakezdésre készülődve

A Bookline januári sikerlistája arról tanúskodik, hogy az ünnepek után, leginkább elmélyülni szeretünk. Hasznos is bekuckózni és okos emberek gondolatait olvasni családról, döntésekről, sorsokról, boldogságról. Az év első hónapjában Edith Eva Eger Döntés című könyvében megfogalmazott gondolatok érdekelték a legtöbbeket, Kepes András elmélkedései kerültek a második helyre, és újra dobogós Orvos-Tóth Noémi örökérvényű Örökölt sorsa.

A lista első helyén Edith Eva Eger Döntés című könyve egy bátor, ám korántsem fájdalommentes szembenézés a múlttal, ami számtalan embernek ad reményt és lehetőséget a leküzdhetetlennek tűnő traumákkal való szembenézéshez. Kepes András új könyvében A boldog hülye és az okos depressziós lapjain egy igazán izgalmas és sokak által feltett kérdésre keresi a választ, miszerint lehet-e boldog egy intelligens ember manapság. Dobogós helyezést érte el újra, mint annyiszor az elmúlt három évben Orvos-Tóth Noémi pszichológiai írása, az Örökölt sors amiben nemcsak a magunkban hordozott családi frusztrációkra ismerhetünk rá, de azok feldolgozásához és akár elengedéséhez is nagyszerű segítséget kapunk.

Az évkezdés indukálta elmélyülés, gondolataink, érzelmeink felülvizsgálata jelenik meg a januári olvasmányélményeinkben. Sokakat érdekelt Almási Kitty 2015-ös kiadású könyve a Bátran élni, ami örökérvényű gondolatokat fogalmaz meg a gátlásokról és azok leküzdéséről. Vekerdy Tamás két művével is felkerült a Bookline legkeresettebb könyveinek a listájára, a Jól szeretni és az Érzelmi biztonság című művei a gyerekneveléshez nyújtanak elengedhetetlen és mindenképpen megszívlelendő, örökérvényű támpontokat. Bánki György A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról című könyvében közérthetően szól napjaink egyik legtöbbször taglalt már-már kulturális jelenséggé kinőtt pszichológiai problémájáról, a nárcizmusról.

A sok gondolkozás, elmélyülés mellett a szép romantikus történeteket is kedvelték az olvasók. A Bridgerton című nagy sikerrel futó sorozat alapjául szolgáló könyvért lelkesedtek sokan, Julia Quinn A Herceg és én, illetve az És boldogan éltek című könyve is felkerült a sikerkönyvek közé. Fábián Janka A könyvárus lány című regényében megismert Julcsi története folytatódik a Julie könyvkuckójá-ban.

A gyereknevelési és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el 2014-ben a Bookline gyerekkönyvajánló programját, így könnyítve meg a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást: januárban a program szakmai zsűrije Linn Skaber A szívem egy bezárt bódé című könyvét választotta. A szakmai csapat részéről Szél Dávid az Apapara írója így nyilatkozott a könyvről: „A könyv felnőttként is annyira izgalmas, annyira hibátlan nyelvezetű és ritmusú, annyira tűpontosan mutat rá a kamaszok érzelmi világára, hogy egyszerűen nem tudtam letenni. Olyan tabusított, érzékeny, a kamaszok testi és lelki változásaival és a szülő-gyerek viszonnyal foglalkozó témákat vonultat fel Linn Skåber, amelyek utólag segítettek a kamaszkori önmagam, és előre segítenek a még nem is kamasz gyerekeim megértésében. Most már csak azt sajnálom, hogy épp kamaszként nem olvashattam a kamaszmonológokat. A könyv illusztrációi önmagában is megállják a helyüket, miközben tökéletesen kísérik a szöveget, adják vissza a hangulatot, és mutatnak rá önmagukban is egy-egy kamasz-jellegzetességre.”

Szívünk rajta

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím Kategória
Scolar Linn Skaber A szívem egy bezárt bódé – kamaszmonológok rád talál
Manó könyvek Tóth Krisztina Gatyát fel! mesél
Napraforgó Verónica Chamorro Sziasztok, érzelemek! fejleszt
Pozsonyi Pagony Dániel András Nincs itt semmi látnivaló mesél
Magvető Darvasi László Pálcika, a detektív mesél
Prae.hu Halász Margit Hetvenhét vörös bárány mesél
Kolibri Martin Jenkins Az állatvilág bajnokai mesél
Kepes András: A boldog hülye és az okos depressziós könyv
könyv

A boldog hülye és az okos depressziós

,,Régóta foglalkoztat a kérdés, vajon miért gondolják az emberek, hogy a tudatlanság a boldogság, és aki igyekszik felelősen szemlélve megérteni a világot, csak pesszimista lehet. Holott valamennyi...

 

Előjegyezhető

Edith Eva Eger: A döntés könyv

Online ár:

4 250 Ft

Eredeti ár: 4 999 Ft

Matthew McConaughey: Zöldlámpa könyv

Online ár:

5 092 Ft

Eredeti ár: 5 990 Ft

Kepes András: A boldog hülye és az okos depressziós e-Könyv
e-Könyv

A boldog hülye és az okos depressziós

„Régóta foglalkoztat a kérdés, vajon miért gondolják az emberek, hogy a tudatlanság a boldogság, és aki igyekszik felelősen szemlélve megérteni a világot, csak pesszimista lehet. Holott valamennyie...

Online ár:

3 299 Ft

Edith Eva Eger: A döntés e-Könyv

Online ár:

3 299 Ft

Ljudmila Ulickaja: Csak egy pestis e-Könyv

Online ár:

1 899 Ft

Bookline bemutatja: Top 50 és Top 10 – a magyar olvasók kedvencei

Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top 50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top 10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.

A toplistákról

A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

Szívünk rajta

Havonta frissen ajánlott könyvlistával rukkol elő a Bookline Könyváruház és az UNICEF Magyar Bizottság együttműködésében megvalósuló „Szívünk rajta” program, ami szülőknek és gyerekeknek igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy könnyebben eligazodjanak a gyerekkönyvek között. Célja, hogy azok a könyvek, amik a gyerekek könyvespolcaira kerülnek, valódi élményt nyújtsanak, és igazi értéket képviseljenek.
www.szivunkrajta.hu

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára