2020 július

Nyaralás képzeletben

Izgalmasabbnál izgalmasabb könyvek kerültek fel a Bookline júliusi sikerlistájára. A legolvasottabb könyvek között egyaránt helyet kaptak a hazai és a világirodalom legismertebb képviselői. Az élmezőnyt továbbra is Orvos-Tóth Noémi könyve uralja, amit Delia Owens sokszínű és lélegzetelállító írása követ, a dobogósok listáját Dr. Edith Eva Eger sikerkönyve zárja.

Orvos-Tóth Noémi pszichológiai írása másfél éve meghatározó szereplője a Bookline sikerlistájának. Az Örökölt sors népszerűsége töretlen, témája sokakat ragad magával, hiszen a szerző állítása szerint frusztrációink okait családunk múltjában kell keresni. Delia Owens hetvenévesen döntött úgy, hogy kipróbálja magát regényíróként. Ahol a folyami rákok énekelnek című könyvében egy elszigeteltségben élő lány történetét ismerjük meg, aki egyik pillanatról a másikra egy gyilkosság gyanúsítottjává válik. Edith Eva Eger A döntés című sikerkönyve egy bátor, ám korántsem fájdalommentes szembenézés a múlttal. Az Auschwitzot túlélő magyar pszichológus műve számtalan embernek ad reményt és lehetőséget a leküzdhetetlennek tűnő traumákkal való szembenézéshez. A szerző új könyve novemberre várható.

Remek világirodalmi alkotások közül válogathattunk júliusban, hiszen az utóbbi időben számos kortárs szerző jelentkezett újdonsággal. Ljudmila Ulickaja elbeszéléseinek hősei idősödő, magányos figurák, akik megpróbálják rendezni a konfliktusaikat a haláluk előtt, és gyanakodva fogadják, ha kapnak még egy esélyt az élettől. A lélek testéről szerzője végtelen empátiával és páratlan emberismerettel rajzolja meg portréit, történetei egyszerre vigasztalóak és felkavaróak. Stephen King Az Intézet című regényében Luke Ellis történetét ismerjük meg, akinek szülei saját otthonukban válnak brutális gyilkosság áldozataivá. A szerző a tőle megszokott módon bilincseli le izgalmakkal az olvasót. Taffy Brodesser-Akner első kötete, A Fleishman bajban van főszereplője, Toby Fleishman a válása után mindenre számított, csak arra nem, hogy volt felesége, Rachel lelép és ráhagyja gyerekeiket. A regényben egyszerre ismerünk rá társadalmunk komikus mivoltára és szembesülünk a mindennapok szívszorító nehézségeivel.

Nemcsak a világirodalom kiemelkedő írói kerültek fel a Bookline toplistájára júliusban. Nyáron jelent meg Tompa Andrea Haza című regénye, amiben az otthon elhagyása, a hazatérés égető szüksége játssza a főszerepet Bereményi Géza önéletrajzi regénye elsősorban a szerző gyermek- és ifjúkorával foglalkozik. Magyar Copperfield című könyvét olvasva nemcsak az életét ismerhetjük meg, hanem a 20. századi magyar történelem egy fontos korszakának mindennapjait is. Háy János Ne haragudj, véletlen volt című járványnaplójában személyes terébe enged be minket, a bennünk is motoszkáló gondolatokat rögzíti jövőről és múltról, illetve napjainkról, amikor az egyik pillanatról a másikra változhat meg a világunk.

A szépirodalom mellett a tényirodalomi írások is kiemelt figyelmet kaptak. Ilyen Szentesi Éva új könyve, amiben megdöbbentő őszinteséggel vall súlyos betegségéről. A legfontosabbat utoljára hagytam nemcsak a szerző betegségből való kigyógyulásnak ünneplése, de egyfajta tudás és élményanyag átadása is az olvasónak. Az Akiknek két anyja van című könyv pedig egy olyan érzékeny témát dolgoz fel, amit Magyarországon is évtizedekig hallgatás övezett, miközben emberek tízezreinek életét határozta meg. Mártonffy Zsuzsa hiánypótló írása empátiával és éleslátással tárja fel az örökbefogadás magyarországi történetét és emberi oldalait.

A gyereknevelési és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el 2014-ben a Bookline a Szívünk rajta gyerekkönyvajánló programját, így könnyítve meg a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást, ami augusztusban a program szakmai és gyerekzsűrije szerint is Niels van Hove Hogyan győztem le a szekálómat című könyve. A szakmai csapat részéről Bényei Judit, a MOME docense így nyilatkozott a könyvről: „A kortárs zaklatás témája sokakat érint. A könyv egy hétköznapi, valós történetet mesél el. Pontosan fogalmazott üzeneteit olvasva tudatosulhat bennünk, hogy nem a mi hibánk, ami történik, fontos segítséget kérnünk, és lehet kiút a helyzetből.”

Szívünk rajta

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím
Kulcslyuk Kiadó Niels van Hove Hogyan győztem le a szekálómat
Móra Kiadó Pavla Hanácková Vigyél haza - Erdők a nagyvilágban
Napraforgó 2005 Kft. Minden, ami munka
Könyvmolyképző Kiadó Kft. Lovranits Júlia Villő Bajban az öreg tölgy
Babilon Kiadó Francz Magdolna - Rozgonyi Sarolta Magyarország
Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors könyv
könyv

Örökölt sors - Családi sebek és a gyógyulás útjai

Amikor elkezdjük kutatni elakadásaink, szorongásaink, elhibázott párkapcsolataink, ismétlődő kudarcaink okát, gyakran kiderül, hogy saját életünk történései nem adnak megfelelő magyarázatot. Ilyenk...

 

Előjegyezhető

Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek - puha kötés könyv

Online ár:

4 250 Ft

Eredeti ár: 4 999 Ft

Ljudmila Ulickaja: A lélek testéről könyv

Online ár:

2 550 Ft

Eredeti ár: 2 999 Ft

Jussi Adler-Olsen: A 2117. áldozat e-Könyv
e-Könyv

A 2117. áldozat

Assad már több mint tíz éve a Q-ügyosztály tagja, de társai alig tudnak róla valamit. Ám egy váratlan esemény - egy spanyol újságíró cikke egy tragikus körülmények között elhunyt asszonyról - kibil...

Online ár:

2 790 Ft

Lakatos Levente: Próbáltam mindezt elfelejteni e-Könyv

Online ár:

690 Ft

Tompa Andrea: Haza e-Könyv

Online ár:

2 599 Ft

Akciós ár:

2 168 Ft

Online ár: 2 890 Ft

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára