2020 január

Tudatos olvasókat hozott az újév

Sokan szeretnék saját kezükbe venni életük irányítását, legalábbis erről tanúskodik a Bookline januári sikerlistája. A legkeresettebb könyvek listájának első helyére az ’56-os forradalmár kiegyensúlyozott életet ösztönző könyve került, amit Orvos-Tóth Noémi sikerkönyve követ, a Bookline toplistáját pedig napjaink egyik legizgalmasabb fantasy regénye zárja.

Egyre több helyen ismerik már Holecz Ferenc étkezési rendszerét és energetizáló termékeit. A Hogyan éljünk biológiai lényünk működésével összhangban hosszú és egészséges életet című írása Svájcban és Olaszországban is sikerkönyv lett, a szerző az egészséges életmód illetve a kiegyensúlyozott táplálkozás világába vezeti be olvasóit.
Továbbra sem csökken Orvos-Tóth Noémi Örökölt Sors című könyvének népszerűsége, ismét dobogós a Bookline sikerlistáján. Kötete érthetően, de egyben nagyon alaposan szól arról, hogy őseink élményei és traumái öröklődnek, ezt pedig nemcsak az egyén, hanem egy közösség vagy akár egy ország is átéli, megérzi.
Andrzej Sapkowski Vaják könyvsorozata tavaly decemberben debütált a televíziók képernyőjén. Ezzel újra ráirányult a figyelem a Vaják I. - The Witcher - Az utolsó kívánság című könyvre, ami Geralt a vaják kalandjait meséli el.

Januárban emlékeztek meg Auschwitz felszabadításának 75. évfordulójáról. Az egykori koncentrációs tábor a II. világháború egyik legborzasztóbb helyszíne volt. Eddy de Wind itt élte át a haláltáborok borzalmait, amiket a felszabadítást követően vetett papírra. Auschwitz, végállomás a legelső beszámolók egyike, ami megörökítette a háború szörnyűségeit.
1944-ben dr. Edith Eva Egert családjával együtt Auschwitzba deportálták, ahol szülei életüket vesztették. A döntés című sikerkönyvében bátran, ám korántsem fájdalommentesen néz szembe múltjával.
Több olyan szerzőt is megérintettek a koncentrációs táborok történetei, akik már könyvekből és képéken keresztül szembesültek a rémségekkel. A spanyol történész, Mario Escobar Auschwitzi bölcsődal című könyvében Helene Hannemann német ápolónő történetét mutatja be, férjét és közös gyerekeiket származásuk miatt hurcolták el a koncentrációs táborba, ahová a német nő követte családját. A Szivárvány Birkenau felett főszereplője egy roma zenész. Váradi József harmadik regénye egy fiatal budapesti hegedűvirtuóz, Ágoston történetét meséli el, akinek Dr. Josef Mengelét, a birkenaui haláltábor rettegett orvosának kell zenélnie.

Az újesztendő beköszöntével sokan nyúltak olyan könyvekhez, amivel jobban megismerhetik testük vagy éppen lelkük működését. Philip Zimbardo Vivian McCann-nel és Robert Johnsonnal írt könyvében mutatja be a legfrissebb kutatási eredményeket, hogy az elsajátított tudást a mindennapi életben is alkalmazhassuk. A Pszichológia mindenkinek című könyvsorozat első részében agyunk működésével, az örökletesség kérdésével, az észleléssel, illetve az ember pszichés fejlődésével ismerkedhetünk meg.
Tisza Kata legfrissebb könyvében arra keresi a választ, hogy miként lehet kimenekülni egy bántalmazó párkapcsolatból. Most című könyve személyes és szakmai tapasztalatait felhasználva szól a bántalmazó kapcsolatban élőkhöz.
Pál Ferenc Ami igazán számít című alkotásában összegyűjtötte eddigi szakmai tanulmányait és tapasztalatait. A közismert pap többek között a következő kérdésekre keresi a választ: miként hozzuk magunkat egyensúlyba nehézségek idején? Mit kezdjünk múltunk fájó sebeivel, jövőnk bizonytalanságával? Mit tegyünk, hogy elkerüljük a kiégést, és derűs emberré váljunk?

A gyereknevelési és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el 2014-ben a Bookline a Szívünk rajta gyerekkönyvajánló programot, így könnyítve meg a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást, ami februárban a program szakmai és gyerekzsűrije szerint is Sophie Collins Infografika - Kahlo című könyve lett. A szakmai csapat részéről Bánfi Csilla, könyvtárpedagógus szerint: „Frida Kahlo tragikus életét, munkásságát, művészetét, kreativitását ismerhetjük meg infografikákon ábrázolva. Közelivé, érdekessé hozza az életrajzi adatokat, gyorsan áttekinthetően informál, értelmezhető adatokat ad, történéseket megértet. Mindezt a festőművészre jellemző színvilággal.”

Szívünk rajta

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím
Bookline Könyvek Sophie Collins Infografika - Kahlo
Könyvmolyképző Pierdomenico Baccalario, Tomasso Percivale 50 kaland, amit mindenképpen át kell élned 13 éves korodig
Manó könyvek Sylvia Bishop Az éjszakai vonat titka
Scolar Kálmán Áron Csontváry
Kolibri Dr. Seuss Kalapos macska visszatér
Móra Kaláka Volt egy fakatona
Napraforgó Giorgio Bergamino - Gianni Palitta A tudomány és a technológia története
Ferenc Holecz: Hogyan éljünk biológiai lényünk működésével összhangban hosszú és egészséges életet könyv
könyv

Hogyan éljünk biológiai lényünk működésével összhangban hosszú és egészséges életet - Útmutató mindenkinek a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz és az oxigéndús testmozgáshoz

Hogyan éljünk biológiai lényünk működésével összhangban hosszú és egészséges életet. Az '56-os Holech professzor lépésről lépésre építette fel mára már világszerte ismertté vált komplex rendszer...

Online ár:

7 200 Ft

Eredeti ár: 8 000 Ft

Gutman Bea (Szerk.): Otthonról hoztuk könyv

Online ár:

3 392 Ft

Eredeti ár: 3 990 Ft

Jo Nesbo: Kés e-Könyv
e-Könyv

Kés

Harry Hole nincs jó bőrben. Élete minden szempontból kudarcba fulladt, ismét iszik, a főiskolai állásából is szélnek eresztették. Ugyan esélyt kapott az újrakezdésre az oslói rendőrség döglött aktá...

Online ár:

2 990 Ft

Laura Madeleine: Egy cukrászmester meséje e-Könyv

Online ár:

3 990 Ft

Tomor Anita: Irány Hollywood! e-Könyv

Online ár:

2 490 Ft

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára