2019 szeptember

Olvasással a melankólia ellen

Az ősz beköszöntével a Bookline sikerlistája eklektikus képet mutat, társadalmi hatású vallomás, személyes útmutató és szépirodalom is helyet kapott rajta. A Bookline szeptemberi sikerlistájának élére a közismert ifjúsági bestsellerszerző legfrissebb alkotása került, amit a magyar stand-up kiemelkedő alakjának debütáló könyve követ, a sikerlistát pedig a magyar pszichológus nagy sikerű könyve zárja.

Leiner Laura legújabb könyve, az Emlékezz rám az Iskolák versenye-trilógia befejező alkotása. A harmadik részben Újvári Hanna a piros csapat teljes értékű tagjaként tehetségét és tudását arra használja, hogy elnyerje a Szirtes Gimnázium számára az áhított kupát.
Kőhalmi Zoltán első regényével berobbant az irodalmi életbe. A férfi, aki megölte a férfit, aki megölt egy férfit humora, jellegzetes szerkezete és illusztrációi – melyeket maga a szerző készített – olyan különleges világba kalauzolnak minket, ahol garantáltan könnyesre nevetjük magunkat.
Az Örökölt Sors lassan háromszáz napja meghatározó része a Bookline sikerlistájának. Orvos-Tóth Noémi kötete érthetően, de egyben nagyon alaposan szól arról, hogy őseink élményei és traumái öröklődnek, ezt pedig nemcsak az egyén, hanem egy közösség vagy akár egy ország is átéli, megérzi.

Olyan nagyhatású élettörténetekkel indítottuk az őszt, mint Edward Snowden vallomása, a Rendszerhiba. Snowden hozta nyilvánosságra 2013-ban, hogy az USA kormánya titokban azon dolgozik, hogy minden egyes telefonhívást, sms-t és e-mailt rögzítsen.
Bálint György, hazánk „Bálint gazdája” idén ünnepelte 100. születésnapját. Bálint gazda, a százéves kertész által nem csak életébe kapunk betekintést: megtudhatjuk belőle, hogyan élte túl a haláltáborok borzalmait és beleláthatunk a hazai televíziózás világába.

Az ősz beköszöntével hajlamosabbak a melankóliára. Beljebb húzódunk a lakásba és olyan könyveket olvasunk, amelyek megpróbálnak segítséget adni a hétköznapokban felmerülő problémákhoz. Egy életed van című könyvével Dr. Csernus Imre megkísérli felnyitni az olvasók szemét és megmutatni milyen az őszinte, kiteljesedett élet.
Edith Eva Eger könyve A döntés arra próbálja rávezetni az olvasót, hogy a fájdalmak mellett miként élhet teljes, gazdag életet.

A szépirodalom továbbra is nagy érdeklődésnek örvend. Závada Pál Hajó a ködben című könyve az ország legnagyobb vállalatbirodalmának, a Weiss Manfréd Művek örököseinek rendkívüli történetét mutatja be.
Még mindig rabul ejti az olvasókat Krusovszky Dénes Libri irodalmi közönségdíjas könyve. Az Akik már nem leszünk sosem lebilincselő története bemutatja, hogy miként határozza meg jelenünket a múlt. Hasonló hatást ért el Grecsó Krisztián Vera című alkotása, ami rendkívül szépen emlékeztet minket arra, hogy milyen rálépni a felnőtté válás hosszú, érzelmekkel teli útjára.

A gyereknevelési és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el négy évvel ezelőtt a Bookline a Szívünk rajta gyerekkönyvajánló programot, így könnyítve meg a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást, ami októberben a program szakmai és gyerekzsűrije szerint Matthew Sved Szuper vagy! - Turbózd fel az önbizalmad, és elérhetsz (szinte) bármit! című könyve lett. A szakmai csapat részéről Magyarósi Éva képzőművész és animációs rendező szerint: „Nagyon jól használható módszereket lehet benne találni arra, hogy miként váljunk azzá, akik lenni szeretnénk. Nem hiteget, elárulja, hogy ez az út sokszor nehéz is lehet.”

Szívünk rajta

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím
MANÓ KÖNYVEK Matthew Syed Szuper vagy!
Móra Könyvkiadó Bálint Ágnes Az ügyetelen bohóc
Naphegy Kiadó Lackfi János Kincskereső kisködmön
Leiner Laura: Emlékezz rám könyv
könyv

Emlékezz rám - Iskolák versenye harmadik kötet

Semmi kétség, az Iskolák Országos Versenye tizenegy napja több eseményt tartogatott eddig Újvári Hanna számára, mint az azt megelőző egy teljes év. Az édesanyja halála után zárkózottá és közönyössé...

Online ár:

3 910 Ft

Eredeti ár: 4 599 Ft

Kőhalmi Zoltán: A férfi, aki megölte a férfit, aki megölt egy férfit e-Könyv
e-Könyv

A férfi, aki megölte a férfit, aki megölt egy férfit

Az megvan, hogy Jo Nesbø, Rejtő Jenő és Italo Calvino együtt írnak regényt? Nincs? Akkor most ideje megvásárolnod Kőhalmi Zoltánnak, a magyar stand up egyik legjobbjának első könyvét, ugyanis ez a ...

Online ár:

2 490 Ft

Alexander McCall Smith: Találkozzunk Toscanában! e-Könyv

Online ár:

2 390 Ft

Závada Pál: Hajó a ködben e-Könyv

Online ár:

2 999 Ft

Camilla Läckberg: Aranykalitka e-Könyv

Online ár:

2 390 Ft

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára