2018 augusztus

Nyári utórezgés

A Bookline ötvenes toplistájának pontosan a felét új megjelenésű könyvek teszik ki, első helyen a nyár slágere, a francia írónő Raphaelle Giordano regénye, második a természetbe, a zöldbe vágyást bemutató alkotás, és továbbra is dobogós a friss megjelenésű, nevelési tanácsokat megfogalmazó Payne mű.

Raphaelle Giordano A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van című romantikus regényének sikere töretlen, hónapok óta a legkeresettebb könyvek között találjuk.
Ahogy egyre jobban fogynak a zöldövezetek a városokban és a város határain kívül, úgy vágyunk vissza egyre jobban a természetbe. Peter Wohlleben neves német erdész a Fák titkos életében az erdők különleges világába nyújt betekintést.
Létezik-e arany középút a zajos dorgálások és a szülői nemtörődömség között? A világhírű Kim John Payne szakpszichológus két kötettel is felkerült a sikeres könyvek közé. A Melegszívű fegyelmezés egy olyan nevelési modellt ajánl, amely egyszerre veszi figyelembe a szülő és a gyermek igényeit, a szerző Egyszerűbb gyermekkor című kötetében pedig a figyelemzavarról, hiperaktivitásról, internetfüggőségről ír.
A pszichológiai tanítások, okítások továbbra is nagy érdeklődésre tartanak számot az olvasók körében. Philip Zimbardo szerzőtársaival közösen elkészített sorozata, a Pszichológia mindenkinek mai napig a tudományág egyik legfontosabb, legközérthetőbb munkája.
Gary Chapman Öt szeretetnyelv című nagy sikerű könyvének megújult kiadásában pedig az életre szóló szeretet titkát osztja meg olvasóival.

Budapest arca gyökeresen átalakult az elmúlt években, ezt mutatja be a 444 jó hely Budapesten, egy olyan útikalauz, amiben nemcsak az van benne, hogy hova érdemes menni enni, kirándulni, inni, sportolni, szórakozni, kulturálódni, hanem az is, hogy hol kaphatunk első osztályú zöldségeket, vagy hol árulják a legjobb bárányhúst.

Nyáron továbbra is a könnyed, szórakoztató olvasnivalót szereti a nagyérdemű. Mary Ann Shaffer, Annie Barrows Krumplihéjpite Irodalmi Társaság című kötetet az utóbbi évek egyik legnagyobb regénysikere, amelynek filmváltozata a közelmúltban debütált. Katie Fforde imádnivalóan romantikus és humoros történetei egyszerre hódították meg a haza és a nemzetközi olvasókat. Vidéki menedék című új regényében főhőse a mindennapi pörgést cseréli le a csendes, vidéki életre, ami számos buktatóval jár.
Fejős Éva új regényében, a Csak egy táncban mindannyiunk kedvenc nyári helyszínére, a Balatonhoz kalauzol minket, hogy itt lessünk be egy hangos család mozgalmas életébe és egy látszólag kibogozhatatlan szerelmi sokszögbe.
Lisa Kleypas a nemcsak a romantikus műfaj nagymestere, hanem a váratlan helyzeteké is, a szerzőnek augusztusban három műve is felkerült a legnépszerűbb könyvek listájára: a Winterborne választottja, az Ördöngös tavasz és A szív doktora.

A gyerekkönyvek a sikerlista állandó szereplői. Fodor Marcsi, Neset Adrienn 50 elszánt magyar nő című művében azt a kérdést feszegeti 50 különlegeset alkotó nő bemutatásával, hogy miért hiányoznak a nők a történelemkönyvekből. Hosszú évtizedek adósságát törleszti a kötet, amelyben gyereknyelven mesélnek régi és mai hősnőkről.
Az oroszlán az állatok királya - minderről egyedül annak a szemtelen sirálynak nem szólt senki, aki egy nap váratlanul felbukkan az erdőben, és magának követeli a trónt. Bosnyák Viktória A sirály a király? című humoros történetéből nemcsak azt tudhatják meg a legkisebbek, hogy végül ki nyeri el a koronát, hanem azt is, hogy melyek a magyar helyesírás legalapvetőbb szabályai.
Az idén elhunyt Stephen Hawking lányával közösen jegyzett gyerekkönyv-sorozata egyszerre mesél közérthető nyelven és letehetetlenül viccesen a fizika legnagyobb rejtélyeiről a George kozmikus kincsvadászatában.

A gyerek,- és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el négy évvel ezelőtt a Bookline a Szívünk rajta programját, hogy megkönnyítse a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást, júliusban a Szívünk rajta program szakmai és gyerekzsűrije szerint a Bicebóca szívek lett a hónap kiemelt könyve. A szakmai csapat részéről Bényei Judit a MOME docense szerint a könyv toleranciára és nem szánalomra tanít, önmagunk becsülésére ugyanúgy, mint másokéra, akik küzdenek magukért és magukkal.

Szívünk rajta

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím
Könyvmoly Manu Causse - Séverine Vidal Bicebóca szívek
Könyvmoly Sara Pennypacker Walter Irtó klassz!
Babilon Margit Auer Mágikus állatok iskolája - Kővé válva
Napforgó Victoria Vázquez Salamon király kincse
Manó könyvek Ruff Orsolya A zöld macska titka

TOP50 könyv

TOP10 e-könyv

További információk:

Jávor Zsófia | pr manager | javor.zsofia@libribookline.com | +36 20 665 6458

Top50 könyv táblázat letöltése

Top10 e-könyv táblázat letöltése

a Bookline havi sikerlistájáról bővebben

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára