Könyves Magazin
Exkluzív interjúk és aktuális trendek A Könyves színes és sokféle,
amilyenek mi, olvasók is vagyunk.

Így szeretettPolcz Alaine
és Mészöly Miklós

A Könyves Magazin legfrissebb számában Polcz Alaine és Mészöly Miklós átlevelezték kapcsolatukat, hol hosszabb írásokban, hol kis cetliken, mindenről, a párkapcsolati vagy személyes kérdésektől és problémáktól a kertészeti ügyekig. Címlapanyagunkban a levelezés alapján rekonstruáljuk kettőjük kapcsolatát, amit ráadásul Nádas Péter is jelentősen árnyal. Interjúztunk Boldizsár Ildikóval a mese terápiás erejéről, Gerlóczy Mártonnal saját családtörténetéről, Dorthe Norsszal a dán meghittségről, Kim Stanley Robinsonnal a jövőről és a scifiről.

Megveszem Lapozz bele
Balaton

Megjelent a Könyves Magazin nyári száma, benne kedvenc helyünk, a Balaton, amiről mindenkinek van története, ezért megkértük Cserna-Szabó Andrást, Moskát Anitát, Szabó T. Annát, Térey Jánost és Varga Bálintot, hogy mondják el a sajátjukat. Kiszárad a tó, kiderül a Kádár-villa titka, és a víz áldozatot követel. A borítón látható grafikát Weiler Péter készítette. A rendhagyó hátsó, fordított címlapon a Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj nyertesei, Jászberényi Sándor és Kepes András szerepelnek.

Megveszem Lapozz bele
Nádas Péter

Az idén 75 éves Nádas Péter megtagadta a fantáziálást, hogy megírja kétkötetes emlékírását, amely regényszerűen dolgozza fel az elbeszélő és az őt hagymahéjként körülölelő család, belváros, Magyarország és az európai kultúra traumákkal teli történetét. Minden túlzás nélkül: született egy könyv, ami a világháborút, a holokausztot, a kommunista hatalmat és 1956-ot is személyes nézőpontból, a családtagokon és ismerősökön keresztül ábrázolja, így válik a memoár az egyén és a történelem párbeszédévé is, és így mutatja meg, hogy semmitől sem függetleníthetjük életünket. Nádas Péterrel a Világló részletek című memoárjáról beszélgettünk, Csordás Gábor pedig a kötet szerkesztéséről árult el részleteket.

Megveszem Lapozz bele
TrainspottingHagyd a k&#$% nyavalygást!

A Könyves Magazin legfrissebb száma a húsz év után a mozikban folytatódó Trainspottinggal foglalkozik kiemelten. Totth Benedek, a Margó-díjas Holtverseny szerzője emailben kérdezte Irvine Welsh-t a könyv és a film folyamatos egymásra hatásáról. Portrécikkünkben a 125 éve született legnagyobb hobbit, J. R. R. Tolkien élet- és karrierútját meséljük el, megmutatjuk, hogyan törték át a fantasy műfajának női szerzői az üvegplafont, valamint interjút készítettünk Szabó T. Annával, Linn Ulmannnal és Joyce Maynarddal.

Megveszem Lapozz bele
Megérdemli
Bob Dylan a
Nobel-díjat?

A friss irodalmi Nobel-díjas Bob Dylannel a címlapon megjelent a Könyves magazin téli száma, benne őrületes novellamelléklettel. Bemutatjuk a visszatérő Twin Peakset és az öregedő Harry Pottert, interjúztunk Ljudmila Ulickajával, Sofi Oksanennel és Richard Flanagannel. A 48 oldalas ajándék 1956-os novellamellékletben tíz író, köztük Baráth Katalin, Kemény Zsófi, Nagy Gabriella, Tóth Krisztina, Ugron Zsolna dolgozta fel egy-egy valós vagy fiktív személy napját a forradalomban.

Megveszem Lapozz bele
20 éves
a Trónok harca

20 éve nem tudjuk, hogy kié lesz a Vastrón A tűz és jég dala fantasy-ciklust hasonló szent őrület övezi, mint a Harry Potter-köteteket, világszerte rajongók milliói várják a már soha el nem készülőnek tűnő hatodik kötetet, a Winds of Wintert, valamint a HBO sorozatának következő évadát, ami már 2016 tavaszán lehagyta a regényciklust, és tévétörténelmet írt a maga 38 Emmy-díjával. Állandó rovatainkban: Így készült: Beregi Tamás és a Noctambulo; Egy kiállítás képe: Kemény István; A Sorvezetőben Forgách András, Kun Árpád, Szabó T. Anna az életrajziságról; Tárgyalás: Lator László dolgozószobája.

Megveszem Lapozz bele
Teljes lista
 • A Könyves Magazin legújabb számában 20 éve nem tudjuk, hogy kié lesz a Vastrón A tűz és jég dala fantasy-ciklust hasonló szent őrület övezi, mint a Harry Potter-köt...

  Raktáron
  1 munkanap vagy Bookline Express
  könyv
  Könyves magazin 2016/4.
  Raktáron

  Könyves magazin 2016/4.

  LIBRI-BOOKLINE ZRT, 2016 199 Ft + 5 pont
 • Megérdemli Bob Dylan a Nobel-díjat? Itt a Könyves magazin téli száma! A friss irodalmi Nobel-díjas Bob Dylannel a címlapon megjelent a Könyves magazin téli száma, b...

  Raktáron
  1 munkanap vagy Bookline Express
  könyv
  Könyves magazin 2016/5.
  Raktáron

  Könyves magazin 2016/5.

  LIBRI-BOOKLINE ZRT, 2016 199 Ft + 5 pont
 • A Könyves Magazin februári számának tartalmából: Röhrig Géza: Röhriget a legtöbben az Oscar-díjas Saul fia főszereplőjeként ismerik, pedig már több mint 20 éve megj...

  Raktáron
  1 munkanap vagy Bookline Express
  könyv
  Könyves magazin 2016/1.
  Raktáron

  Könyves magazin 2016/1.

  LIBRI-BOOKLINE ZRT, 2016 199 Ft + 5 pont
 • 7 - 9 munkanap
  könyv

  Könyves magazin 2015/4.

  LIBRI-BOOKLINE ZRT, 2015 199 Ft + 5 pont
 • 7 - 9 munkanap
  könyv

  Könyves magazin 2015/5.

  LIBRI-BOOKLINE ZRT, 2015 199 Ft + 5 pont
 • Az idei harmadik száma jelenik meg a KönyvesBlogból kinőtt Könyves Magazinnak, a Libri Shopline gondozásában. Cikkei segítenek eligazodni a gyorsan változó és folyamat...

  7 - 9 munkanap
  könyv

  Könyves magazin 2014/3.

  LIBRI-BOOKLINE ZRT, 2014 199 Ft + 5 pont