Már 70 éve mesél a Móra Kiadó

Klassz kortársak, kortalan klasszikusok

Milyen egy jó mese?

Az igazán jó meséknek nincs biztos receptje. Egyszerűen csak érezzük, ha egy történet hozzánk szól, és azt is, hogy azonnal meg akarjuk osztani másokkal. A Móra Kiadó gondozásában immár 70 éve jelennek meg azok a kortalan mesék, amiket egyik generáció ad tovább a másiknak. A kiadó gondozásában olyan gyerekirodalmi klasszikusok művei olvashatók, mint például Janikovszky Éva, Lázár Ervin, Szabó Magda, Fekete István, Nemes Nagy Ágnes, Weöres Sándor, Gazdag Erzsi, Kertész Erzsébet, Mándy Iván. A 20. század nagy mesélő mellett pedig megjelentek a kiadóban a jövő klasszikusai is. Az utánpótlást olyan mai, kortárs szerzők jelentik, mint például Balázs Ágnes, Bartos Erika, Boldizsár Ildikó, Dóka Péter, Marék Veronika, Nógrádi Gábor, Nyulász Péter vagy épp Víg Balázs. Jó böngészést kívánunk az elmúlt 70 év legcsodásabb meséi között!

Hogyan neveljünk boldog gyereket?

Csak az én gyerekem nem alussza át az éjszakát? Hogyan szoktassam le a biliről? Mikor növi ki a dackorszakot? Vajon miért rágja a körmét? Mennyi időt babrálhat a kütyüivel? Mit tegyek, hogy ne kerüljön rossz társaságba? Szülőként 1000 és 1 kérdést teszünk fel magunknak, amikre gyakran nehéz jó választ találni. A Móra Kiadó Családi Iránytű sorozatának kötetei kipróbált, könnyen gyakorlatba ültethető módszereket mutatnak be, hogy a családi élet szülők és gyerekek számára is örömteli, viharoktól mentes utazás legyen az élet hullámzó tengerén.

Marie-Héléne Place: 60 Montessori fejlesztő gyakorlat kisbabáknak
könyv 60 Montessori fejlesztő gyakorlat kisbabáknak

Amikor egy baba világra jön, természetes, hogy telve vagyunk várakozással - féltve óvjuk őt, és gondoskodunk róla. Ezek mellett fontos az is, hogy békés, nyugodt környezetet teremtsünk a számára, b...

15%
2 999 Ft 2 549 Ft
Herrmann, Éve: 100 Montessori fejlesztő gyakorlat 15 hónapos kortól
könyv 100 Montessori fejlesztő gyakorlat 15 hónapos kortól

A gyermekközpontú szemlélet elterjedése a köztudatban nagyon nagy részben a jeles olasz orvos-pedagógusnak köszönhető. A róla elnevezett pedagógia alapelve a gyermek tisztelete. Kiindulópontja, mel...

15%
3 499 Ft 2 974 Ft
Forgács Tiborné: Oviból a suliba - Iskolaérettségi kisokos
könyv Oviból a suliba - Iskolaérettségi kisokos

Minden kisgyermekes szülő életében elérkezik az a pont, amikor a kis ovisból nagy iskolás válik. Ezt a reményekkel és félelmekkel teli időszakot szeretnénk egyszerűbbé, átláthatóbbá tenni. A kétség...

15%
2 699 Ft 2 294 Ft
Ludwig Koneberg; Gabrielle Förder: Kineziológia gyerekeknek
könyv Kineziológia gyerekeknek

A tanulási és magatartászavarok miatt egyre több a szorongó, betegeskedő gyermek. A pedagógiai kineziológia szerint a mozgás testi és lelki egészségünk kulcsa, ráadásul gondolkodásunkat is serkenti...

15%
2 590 Ft 2 201 Ft
Jim Taylor: A digitális nemzedék nevelése
könyv A digitális nemzedék nevelése

Hiszek benne, hogy a gyerekek éppúgy fejleszthetőek, mint a különböző szoftverek egyre többet tudó változatai ezért is nevezem 3.0-s verziónak azt a generációt, amelyik biztonságosan mozog az egyr...

15%
3 999 Ft 3 399 Ft
Minden napra kell mese!

A gyereknap alkalmából összeválogattuk nektek azt a 10 klasszikus és 10 kortárs gyerekkönyvet, aminek szerintünk a legjobban örülnének május utolsó vasárnapján a 10 év alatti mesehallgatók. Olvassatok együtt mesét! Mutassátok meg gyerekkori kedvenceiteket, nevessetek együtt napjaink különös, új történetein! Teremtsétek meg közösen a mesés gyerekkort!
Akciónk 2020. május 11. és június 10. között érvényes.

könyv
20%
2 499 Ft 1 999 Ft
könyv
20%
2 699 Ft 2 159 Ft
könyv
20%
2 999 Ft 2 399 Ft
könyv
20%
2 999 Ft 2 399 Ft
könyv
20%
1 999 Ft 1 599 Ft
könyv
20%
3 499 Ft 2 799 Ft
könyv
Szlukovényi Katalin: Magyar mesék lázadó lányoknak
15%
2 999 Ft 2 549 Ft
könyv
20%
2 499 Ft 1 999 Ft
könyv
20%
2 699 Ft 2 159 Ft
könyv
20%
1 999 Ft 1 599 Ft
könyv
20%
3 499 Ft 2 799 Ft
könyv
20%
3 499 Ft 2 799 Ft
Micimackó visszatér

Írólegendák a Négyszögletű kerek erdőben

Írólegendák a Négyszögletű kerek erdőben.
Hogy mi is az a Négyszögletű kerek erdő? Eláruljuk: a könyv. Ebbe az erdőben rengeteg kaland várja a magyar gyerekeket immár 70 éve, és olyan útikalauzok, mint: Janikovszky Éva, Nyulász Péter, Szabó Magda, Fekete István, Nemes Nagy Ágnes vagy Weöres Sándor.
Neked melyik gyerekkorod kedvenc könyve?

Megnézem a könyveket
Janikovszky Éva

Azoknak, akikkel mindig történik valami

Azoknak, akikkel mindig történik valami.
Senki sem tudta olyan derűvel és tűpontosan bemutatni a gyerek-felnőtt kapcsolat hétköznapjaiban rejlő varázspillanatokat, mint Janikovszky Éva.
33 könyve jelent meg 35 nyelven, melyek a ma embere számára is szórakoztatóak.

Megnézem a könyveket
Weöres Sándor

Bóbita és a Mesebolt

A kisgyerekek már az anyaölben tornáztathatják verslábaikat, hogy mire eljutnak a jár a baba járig, kívülről fújják, kikkel táncol Bóbita a hajnali ködfal várban, mi volt a cégére a Meseboltnak, vagy ki ette meg a málnát.
J. Kovács Judit kötetekbe szedett csiklandozó, röcögtető, babusgató, kacagtató népi és kortárs mondókáival minden baba hipp-hopp belenő a mesebeli hétmérföldes csizmácskába.

Megnézem a könyveket
Cília Árnyai

Vagány lányregények pöttyös kötésben

A Móra szerint a lányregény csíkos, de még inkább pöttyös, szereplői pedig olyan bátor, elszánt, okos, nagy álmokat megvalósító lányok, nők, akik nem félnek belevágni a kalandokba.
A Pöttyös könyvek sorozatban már 1958 óta pezseg az élet, több mint 130 kötetét a mai napig örömmel forgatják a 9 év feletti olvasók.

Megnézem a könyveket
Ablak-zsiráf

Mindent a világról –
Ablaktól zsiráfig

1971-ben V. Binét Ágnes gyermek-szakpszichológus és Mérei Ferenc pszichológus az Ablak-zsiráffal egy olyan összetett fejlesztő könyvet adtak 6-10 év közötti gyerekek kezébe, ami a világ alapfogalmai mellett a dolgok közti logikai összefüggéseket is megtanítja.
2019-ben már a 43. kiadása jelent meg, az elmúlt évtizedekben pedig egész könyvcsaláddá bővült tematikus köteteivel és szórakoztató foglalkoztató füzeteivel.

Megnézem a könyveket
Egy maci

Főszerepben a mackók

Egy gyerekszoba elképzelhetetlen plüssmackó nélkül. Nem véletlen, hogy a mesekönyvekben is a mackók a legnépszerűbbek. Nem hiszed?
Csak a Móránál több mint 90 medvés, mackós könyv jelent meg, ezeknek a borítóiból szervezett a kiadó virtuális kiállítást, melyet itt találsz

Megnézem a könyveket
Vuk
Kortársak

Kortársak? Jó társak!

Meséből sohasem elég. A klasszikus mesélőket, akiknek történeteit generációról generációra adjuk tovább követi az utánpótlás: a kortársak.
Köztünk járnak, a mi mindennapjainkról mesélnek. Balázs Ágnessel, Bartos Erikával, Boldizsár Ildikóval, Dóka Péterrel, Marék Veronikával, Nógrádi Gáborral, Nyulász Péterrel és Víg Balázzsal lesznek teljesek a napjaink.

Megnézem a könyveket